3 vragen aan een sterke vrouw: José van Dalen

jose van dalen

Elke week stelt VIVA 3 vragen aan een sterke vrouw. Deze week is dat José van Dalen, oprichtster van detacheringsbedrijf QISS IT. Ook richtte ze een ICT traineeship speciaal gericht op vrouwen op.

Hoe ben je op het idee gekomen voor QISS IT?

Ik kom zelf uit de detacheringswereld en was op zoek naar een manier om uniek te zijn in de ICT recruitment branche. Ik had een groot netwerk van ICT-managers die mij continu benaderden voor goed ICT personeel. Daardoor is het idee voor mijn detacheringsbedrijf ontstaan.

Sinds de start van QISS IT in 2010 heb je een heel team om je heen verzameld. Hoe is het om baas te zijn?

Ik vind het belangrijk om een goed voorbeeld te zijn en dat iedereen met al zijn vragen bij mij terecht kan. Daarnaast vind ik het heel leuk om mijn kennis en kunde over te dragen. Dus nog steeds werk ik graag nieuw personeel in en ga ik mee naar klanten. Daarnaast merk ik niet dat ik een ‘baas’ ben, ik probeer zoveel mogelijk vrijheid aan mijn personeel te geven. Maar ik ben en blijf wel een controlfreak! Ik let op alle details en vind communicatie en registratie het allerbelangrijkste wat er is.

Hoe kan het dat de ICT wereld nog steeds een mannenwereld is, anno 2015? Hoe breng jij daar verandering in?

Tweeledig, namelijk door op kantoor veel vrouwen aan te nemen voor de salesafdeling. Daarnaast hebben we een traineeship opgericht waar afgestudeerde vrouwelijke hbo’ers en wo’ers aan deel kunnen nemen. Na een screening bepalen wij of zij hiervoor geselecteerd kunnen worden. Dit is in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen; veel afgestudeerde hbo’ers en wo’ers kunnen geen werk vinden. Daarbij vragen onze klanten naar diversiteit op de afdeling, zowel op geslacht, leeftijd en opleidingsniveau. QISS IT hecht grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en kenmerkt zich door een persoonsgerichte aanpak, waarbij de ontwikkeling van de professionals én opdrachtgevers voorop staat. Snelheid en doeltreffendheid gaan bij ons hand in hand met zorgvuldigheid en een focus op de lange termijn. Daarnaast werft QISS IT zoveel mogelijk vrouwelijke ICT professionals. Nederland is in Europa hekkensluiter als het gaat om het aantal vrouwen dat in de ICT-branche werkzaam is. QISS IT streeft naar het vergroten van het aantal vrouwen binnen de ICT.

www.qiss-it.nl