3 vragen aan een sterke vrouw: Josine Castelein

Elke week stelt VIVA 3 vragen aan een sterke vrouw. Deze week is dat Josine Castelein, eigenaresse én ontwerpster van Yunit Studio en Yaco Studio.

Met Yunit Studio en Yaco Studio heb je shirts, sweaters, sjaal en tassen ontworpen. Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie voor nieuwe producten uit alledaagse dingen, als ik tegen een ‘probleem’ aan loop of een product zie wat me inspireert en me aan het denken zet, ga ik ermee aan de slag. Voor de collectie van Yunit verwacht ik binnenkort twee nieuwe modellen longsleeves te lanceren, uiteraard komen er snel ook nieuwe t-shirts in de collectie. Wat er nog meer op de planning staat, hou ik even voor mezelf!

Yaco Studio is een onderneming van jou en je vriend Joeri. Gaat dat altijd goed?

Het zou een beetje eng zijn als ik nu zeg dat het altijd goed gaat. Maar Joeri en ik kunnen goed samenwerken, omdat we heel direct tegen elkaar (kunnen) zijn, we kijken elkaar recht in de ogen aan en dat moet ook wel. We pitchen ieder idee en gaan er pas mee aan de slag als we er allebei 100% achter staan. We hebben onze eigen taken en verantwoordelijkheden en vertrouwen elkaar hierin. We weten van elkaar waar we goed of juist minder goed in zijn en durven elkaar hierin aan te vullen.

Maar natuurlijk is het ook weleens lastig. In privé zijn we anders tegen elkaar dan onze zakelijke relatie, we proberen het te scheiden maar natuurlijk komt het voor dat we soms dag en nacht over werk praten. En ja, natuurlijk horen daar ook wel eens kleine ‘struggles’ bij, maar dat is niet zo gek toch?

Hoe zie je de toekomst voor je? Waar wil je je het meest op richten?

Soms is het zo druk, dat ik het gevoel heb dat ik vooral bezig ben met wat er nu speelt en morgen af moet zijn. Daarom probeer ik mijn werk te structuren en uit handen te geven. Ik merk dat ik door ontwikkeling van de eigen labels inventief ga denken en steeds bezig ben met nieuwe oplossingen. Zo startten we ook kortgeleden de Pakkettenfabriek, waarin we naast onze eigen labels een kleinschalig warehouse- en verzendsysteem voor andere start-ups aanbieden.

Yunit & Yaco liggen nu in 45 winkels in Nederland en België, we onderzoeken inmiddels wat er mogelijk is Scandinavische landen en Duitsland. Daarnaast willen we voor Yunit steeds een mooie collectie aanvullen en het productaanbod voor Yaco uit blijven breiden.

www.yaco-studio.com, www.yunit-studio.com