3 vragen aan een sterke vrouw: Lisa Steltenpool

lisa steltenpool

Elke week stelt VIVA 3 vragen aan een sterke vrouw. Deze week is dat Lisa Steltenpool, die veganisme bij het grote publiek onder de aandacht wil brengen. Ze bracht al een kookboek uit, ‘De vegarevolutie’, is inmiddels bezig met haar tweede koekboek en deelt lekkere recepten op haar blog Early Dew.

Je bent nét afgestudeerd als diëtiste, werkzaam als fitnesstrainer en verpleeghulp, schrijft je tweede kookboek en werkt aan het opzetten van een eigen praktijk. Hoe doe je dat allemaal?

Dat vraag ik mijzelf ook regelmatig af! Ik denk dat het komt omdat alles wat ik doe geeft mij energie en voldoening. Al tijdens mijn studie Voeding & Diëtetiek was ik druk bezig met nieuwe dingen leren. Ik volgde verschillende masterclasses en een opleiding tot Personal Trainer. En toen ik een half jaar studievertraging had besloot ik een boek te schrijven. Zo – plus nachten doorwerken en veel koffie – kwam mijn eerste kookboek ‘De vegarevolutie’ tot stand. Mijn leergierigheid leidde ertoe dat ik elke keer weer een nieuwe uitdaging zocht.

Wat kunnen we verwachten van je tweede kookboek?

Met mijn eerste boek wilde ik mensen op een positieve manier kennis laten maken met veganisme. Om te informeren en inspireren om veganisme eens met andere ogen te bekijken. Ik schreef daarom over alle belangrijke aspecten van veganisme: gezondheid, duurzaamheid, dierenwelzijn en de sociale kant ervan. Het is echt geweldig om op Facebook en Instagram foodfoto’s van lezers te zien en complimenten te lezen. Veganisme wordt steeds positiever ontvangen!

Mijn tweede boek wordt heel anders. De focus ligt volledig op hoe je effectief en zonder diëten je leven gezonder en slanker kunt maken. Ik heb hiervoor 70 heerlijke recepten geschreven (allemaal 100% plantaardig) en literatuuronderzoek gedaan naar eetgedrag. Mijn bevindingen over eetgedrag ga ik samen met mijn kennis over trainen en gezonde voeding toepassen in het boek. Zo kun je tips verwachten hoe je meer van je eten kunt genieten terwijl je minder calorieën eet, hoe je overeten voorkomt en hoe je jouw omgeving slank-proof maakt!

Je missie is vegan eten hip en mainstream maken. Waarom?

Toen ik zelf voor het eerst hoorde over veganisme vond ik het maar extreem en raar, terwijl ik nu hartstikke gelukkig ben met mijn keuze om vegan te leven! Door vegan te eten draag ik niet bij aan het dierenleed in de vee-industrie, is mijn belasting op de aarde een stuk lager en doe ik mijn gezondheid veel goed. Met een gezonde vegan levensstijl zouden meer mensen in aanraking moeten komen en dat is de reden dat ik het hip en mainstream wil maken.

www.earlydew.com

Beeld: iStock