3 vragen aan een sterke vrouw: Martine Rooth

martine rooth

Elke week stelt VIVA 3 vragen aan een sterke vrouw. Deze week is dat Martine Rooth, eigenaresse van de online fysiotherapiepraktijk fysiovoorjou.nl en eHealth88, specialist op het gebied van eHealth en webdevelopment.

Wat doe je precies als eHealth expert?

Als eHealth expert help ik zorgverleners, praktijken en instellingen met online profilering en laat ik hen inzien hoe zij hun rol in de zorg toekomstbestendig kunnen maken. Mijn bedrijf eHealth88 bestaat uit een team van innovatieve zorgverleners en technische jongens, de ideale mix. Zo hebben we vakinhoudelijke kennis in huis maar kunnen we ook gerichte oplossingen bieden. Van het bouwen van een responsive website met marketing tools tot een online revalidatie platform. Als eHealth expert word ik ook regelmatig gevraagd voor onderzoeksgroepen (bijvoorbeeld in een groot ziekenhuis of revalidatiecentrum), als spreker of panellid.

Hoe ben je op het idee gekomen voor eHealth88 en Fysiovoorjou.nl?

Toen ik werkzaam was als fysiotherapeute een aantal jaar geleden stoorde ik mij aan het feit dat patiënten naar de praktijk moesten komen, vaak nog even moesten wachten in de wachtkamer en vervolgens oefeningen in de oefenzaal gingen doen. Dit voelde niet efficiënt en ik dacht: “dit kan toch veel efficiënter?” Hier was toen nog geen oplossing voor. Daarnaast had ik altijd al interesse in online trends en de nieuwste gadgets. De zorg stond toen in mijn ogen een beetje stil als je zag wat er allemaal online gebeurde. Hier wilde ik verandering in brengen en op een blauwe maandag begon ik de online fysiotherapie praktijk: fysiovoorjou.nl. Daarna ging het hard en 3 maanden later zegde ik mijn baan op om mij volledig kunnen storten op waar echt mijn passie lag: websites bouwen voor de zorg en zorginnovaties bedenken en faciliteren.

Kun je je cliënten online net zulke goede zorg bieden als op traditionele wijze met Fysiovoorjou.nl? Is dit voor iedereen geschikt?

Met online fysiotherapie zien we op dit moment vooral veel mensen die niet goed weten of het nodig is dat zij naar de fysiotherapeut of huisarts gaan. We merken dat mensen dit laagdrempelig vinden en ons platform gebruiken om toch betrouwbaar advies in te winnen. Daarnaast zien we ook veel Nederlanders die in het buitenland wonen of werken en toch gebruik willen maken van Nederlandse zorg. Natuurlijk verwijzen we mensen ook door naar bijvoorbeeld een huisarts of gespecialiseerd therapeut. Voor bedrijven combineren we online fysiotherapie met bijvoorbeeld fysieke werkplekchecks, dit is voor werkgevers veel kostenefficiënter en past ook binnen de moderne bedrijfscultuur. We hebben klanten zoals Zoover en WeerOnline.

www.ehealth88.nl
www.fysiovoorjou.nl