3 vragen aan een sterke vrouw: Nikky Hofland

nikky hofland

Elke week stelt VIVA 3 vragen aan een sterke vrouw. Deze week is dat Nikky Hofland, founder van de online fashion community’s Spot & Shop en Swipe & Shop.

Hoe ben je op de ideeën voor Spot & Shop en Swipe & Shop gekomen?

Spot & Shop is ontstaan uit persoonlijke frustratie. Dit vind ik stiekem altijd een beetje gênant om te vertellen. Ik keek namelijk altijd naar Trinny & Susannah, mijn guilty pleasure. Toen Trinny een keer een hele mooie gekleurde jurk droeg, moest ik weten waar die van was. Dus heb ik het hele internet afgezocht en uiteindelijk een berichtje achtergelaten op hun Facebookpagina. Helaas heb ik daar nooit iets op terug gehad. Het is zo zonde dat we de hele dag door geïnspireerd worden via allerlei mediakanalen, maar dat de zoektocht naar deze kledingstukken altijd nog een hele onderneming is. Spot & Shop is een fashion community waar meiden elkaar helpen zoeken naar kledingstukken. Als je een mooie jurk ziet op Instagram staat er vaak niet bij waar deze te koop is. Deze foto kun je op spotnshop.nl zetten en binnen twee uur krijg je reactie bij welke webshop je hem kunt kopen.

Ook Swipe & Shop is ontstaan uit een persoonlijke frustratie. Met het Spot & Shop team (waar ook mannen inzitten) werd regelmatig gesproken over hun Tinderdates. De meiden in het team hebben allemaal vriendjes en konden nooit meepraten over dit onderwerp. Daarom werd tijdens de lunch een andere Tinderversie bedacht, waar je niet mensen maar kleding swipet. In gesprekken met gebruikers van Spot & Shop hadden we het over online shoppen. Eén van de grootste frustraties van online shoppers is het hoppen tussen verschillende websites om de nieuwste collecties te kunnen zien. Gemiddeld zijn meiden hier 3 a 4 uur per week mee bezig. Dit kan makkelijker! En dus gebruiken we nu het Tinderelement van swipen om snel door nieuwe collecties van verschillende webshops heen te bladeren.

Je hebt op jonge leeftijd al twee websites op de markt gebracht. Waar komt die ambitie vandaan?

Ik werkte al op jonge leeftijd. Op mijn dertiende maakte ik mijn eerste website waar ik een goed zakcentje mee verdiende. Ik probeer altijd de dingen te doen die ik écht leuk vind. Niets is zo vervelend als ’s avonds thuiskomen met het gevoel dat je nergens aan bijgedragen hebt of niets nieuws geleerd hebt. Toen ik de kans kreeg om Spot & Shop op te zetten ben ik figuurlijk van een rots afgesprongen. Ik heb mezelf echt gepusht om te kijken hoe ver ik kon gaan. Tot nu toe pakt dat best prima uit. Ik vind het leuk om oplossingen te bedenken voor problemen die je zelf ondervindt.

Met een baan zoals de jouwe ben je de hele dag bezig met kleding, accessoires en noem maar op. Puilt je kledingkast niet ontzettend uit?

Dat valt reuze mee. Ik ben ook echt geen echte fashionista eigenlijk. Ik was vroeger het type dat in trainingspak naar de middelbare school ging haha. Het afgelopen jaar heb ik wel heel erg veel geleerd over mode en welke pasvorm het beste bij mij past.

www.spotnshop.nl
www.swipenshop.nl