3 vragen aan een sterke vrouw: Nina Weerman

nina weerman

Elke week stelt VIVA 3 vragen aan een sterke vrouw. Deze week is dat Nina Weerman. Drie jaar geleden richtte ze NICE Fruitijsjes op, waarmee ze ijsjes vol biologisch fruit verkoopt.

Hoe ben je op het idee voor NICE gekomen?

Het viel me op dat ik ‘buiten de deur’ bijna geen tussendoortjes kon krijgen die lekker én goed voor je zijn. Ik houd van koken en lekker eten van verse ingrediënten. Ik wist, ik moet er iets mee doen om te laten zien dat lekker en goed eten ook samen kan gaan. Aangezien ik een enorme ijsliefhebber ben en regelmatig thuis zelf ijs maak werd het linkje naar ijs snel gelegd en ben ik gestart met het maken van ijsjes van vers fruit. In 2012 ben ik die gaan verkopen op versmarkten in Amsterdam. Door alle positieve reacties die zomer heb ik besloten om NICE verder uit te bouwen.

Wat maakt de ijsjes van NICE zo uniek?

Het zijn fruitijsjes boordevol onbewerkt biologisch fruit. IJsjes zoals je ze thuis zou maken; van verse natuurlijke ingrediënten zonder concentraten of kunstmatige toevoegingen. Simpel en puur natuur. Bovenal zijn de ijsjes heel smaakvol, mede doordat we het rijpe fruit combineren met bijzondere ingrediënten zoals bijvoorbeeld Hibiscus thee en verse munt.

Dit jaar zijn we gestart met het inkopen van onze bosbessen direct bij de teler, zodat je weet waar de bosbessen in je ijsje vandaan komen. Dat willen we in de toekomst ook voor andere smaken gaan doen. Dit komt onder andere voort uit mijn persoonlijke overtuiging dat het belangrijk is dat je weet wat je eet en zo een bewuste keuze kan maken. Daarom staan bijvoorbeeld ook de ingrediënten extra groot op de verpakking in plaats van in het allerkleinste lettertype.

Je hebt je eigen ijs-onderneming, hoeveel ijsjes eet je zelf gemiddeld per week?

Dat varieert van twee ijsjes per week tot soms wel twee ijsjes op één dag, ook in de winter. NICE is bij ons thuis het favoriete toetje. Ik hou van allerlei soorten ijs; op een stokje, schepijs of frozen yoghurt vind ik allemaal lekker, mits van verse ingrediënten. Zo waren afgelopen weekend de bosbessen super rijp, dus zondagochtend heb ik bosbessenijs met verse munt gemaakt. Iedereen uit de straat was er blij mee. Mijn persoonlijke favoriete NICE smaak is de Watermeloen + Munt. Ik ben gek op watermeloen en hij is lekker fris! Met een ijsje in de hand, is het altijd feest.

www.nicefruitijsjes.nl