3 vragen aan een sterke vrouw: Sharon Hilgers

sharon hilgers

Elke week stelt VIVA 3 vragen aan een sterke vrouw. Deze week is dat Sharon Hilgers, eigenaresse van de retepopulaire sieradenwebshop My Jewellery.

Hoe is My Jewellery ontstaan en zo groot geworden als dat het nu is?

My Jewellery is ontstaan vanuit mijn passie voor sieraden. Na jaren hobbymatig bezig te zijn geweest heb ik in 2011 de stap online gemaakt. Vervolgens belandde ik in een rollercoaster. My Jewellery groeide explosief. De bestellingen online, het aantal volgers op social media en de aanvragen van winkelverkooppunten stroomden binnen. Ik heb in korte tijd ontzettend veel geleerd en stond continu voor strategische beslissingen. Door altijd dicht bij mezelf te blijven denk ik dat ik op de juiste momenten altijd de juiste beslissingen heb gemaakt. Nu, een aantal jaren later, ben ik ontzettend trots op het sterke team wat er is gevormd. Iedereen draagt haar steentje bij aan de groei en ontwikkeling van My Jewellery. Eén van de belangrijkste dingen hierbij is dat je dit nooit alleen kunt; je moet ervoor zorgen dat je een club leuke mensen om je heen verzamelt die net zo enthousiast zijn over het concept als jijzelf. Daarbij is het natuurlijk van belang taken en verantwoordelijkheden over te dragen. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar wel noodzakelijk als je wilt groeien. Het feit dat My Jewellery ontstaan is vanuit een passie maar nu door zoveel mensen met dezelfde passie wordt uitgevoerd is het meest sterke punt van My Jewellery.

Online en offline verkooppunten, in binnen- en buitenland, razend populair op social media. What’s next?

This is only the beginning! Afgelopen jaren ben ik bezig geweest met de (organische) opbouw van mijn bedrijf, de buzz creëren rond het merk, social media en online marketing. Offline gaat het echter ook lekker; we hebben meer dan 400 verkooppunten in Nederland. We willen deze verkooppunten allemaal tevreden houden, vandaar dat we daar niet meer teveel in gaan groeien. We werken alleen samen met mooie concepten op de beste locaties, een bewuste strategie.

We kunnen nu verschillende kanten op gaan. Ik heb nog ideetjes voor een ander (nieuw) bedrijf maar misschien is het ook wel heel erg leuk om complete My Jewellery winkels in Nederland neer te zetten. Internationaal is er natuurlijk ook nog zoveel mogelijk. We zijn net begonnen met samenwerkingen met distributiebedrijven in Duitsland, Frankrijk en Zuid Afrika, daar moet je echter weer helemaal onderaan beginnen en bouwen, maar dat maakt het ook ontzettend interessant! Het blijft ontzettend hard werken maar de toekomst van My Jewellery zie ik rooskleurig in met hopelijk iedere week nieuwe projecten, ontwikkelingen en avonturen.

Je bent de hele dag bezig met kleding en sieraden. Puilt je kledingkast inmiddels uit?

Mijn kledingkast puilt ontzettend uit. Ik moet mijn kast iedere twee maanden toch even flink onder handen nemen. Door de lage prijzen bij My Jewellery online is het ook zo verleidelijk dingetjes te shoppen! Daarbij ben ik dol op alle kleine trends die zich steeds voordoen; op sieradengebied maar ook on trend bikini’s, trends met tropische objecten, ik moet dat dan gelijk hebben!

www.myjewellery.com