3 vragen aan een sterke vrouw: Vera de Ruijter

vera de ruijter

Wekelijks stellen we 3 vragen aan een stoere, sterke vrouw. Dit keer is dat aan Vera de Ruijter. Ze begon met het blog Brainy Days, wat inmiddels is uitgegroeid tot webshop en store.

Had je ooit gedacht dat Brainy Days zo zou groeien?

Nee eigenlijk niet, al is het wel a dream come true! Ik ben begonnen met mijn blog puur als persoonlijk dagboek van wat mij inspireerde. Hier koppelde ik thema’s aan zoals ‘vintage friday’ en ‘design tuesday.’ Mijn blog werd groter en ik kreeg steeds meer bereik. Naast inspiratie ben ik toen ook mijn eigen werk gaan pluggen zoals de foto’s en lookbooks die ik maakte voor opdrachtgevers. Toen kwam het tijdelijke pandje aan de Hazenstraat in de Jordaan op mijn pad en heb ik die kans met beide handen aangepakt. Tijdens mijn reis in Sri lanka heb ik samen met mijn vriend onder een palmboom het concept bedacht voor de Brainy theme store. ik wilde iets anders doen dan de ‘traditionele conceptstore’ en zo werd het idee geboren om om de drie maanden van thema te wisselen zowel offline als online. Offline deed ik dit door nieuwe producten en designers te zoeken die naadloos aansloten op het thema. Zo was het eerste thema: ‘Let’s be adventurers’ waarbij ik robuuste stoere producten verkocht zoals canvas backpackers, grove houten snijplanken, vintage wekkers en mokken met mannen met wilde baarden. Online deed ik dit door een magazine te publiceren wat dezelfde sfeer uitademde als de winkel. Na negen maanden moest ik het pandje verlaten en heb ik mijn koers moeten aanpassen. Iets wat eigenlijk heel goed bij Brainy Days past. Ik zie Brainy Days niet als een vaste winkel maar als een inspiratieplatform wat zich steeds aanpast aan de nieuwe tijdsgeest en aan de ontwikkeling van Brainy Days als merk. Daarbij werd ik niet gelukkig van elke dag in mijn eigen winkel staan, het beperkte mij in mijn creatieve vrijheid. Een weekendstore en een visuele webshop leek mij de beste keuze. Zo kon ik weer een stukje van mijn creatieve vrijheid terug krijgen en toch het leuke contact met mijn klanten behouden. Mijn dagen zien er nu een stuk afwisselender uit. In het weekend sta ik in de winkel en de rest van de week houd ik mij bezig met de webshop en  styling/ inrichting klussen voor zowel bedrijven als consumenten.

Kun je al iets meer vertellen over de workshops en creatieve events?

Zeker! Ik heb de nieuwe locatie ingericht als een blank canvas waar je alle kanten mee op kan. De ruimte is licht, wit en multifunctioneel inzetbaar. Er staan twee grote witte tafels op schagen die in hoogte versteld kunnen worden. Bij de tafels heb ik bankjes laten maken die gebruikt kunnen worden voor de workshops. Als het weekend is gebruik ik deze bankjes als toonbank door ze op elkaar te stapelen, een ideale ruimte bespaarder. Naast de witte muren is een muur voorzien van kurk. Een levensgroot prikbord waar collages en inspiratie op geprikt kan worden. De workshops en events die ik wil gaan geven zullen plaats gaan vinden na de feestmaand december, dus begin 2016. De workshops die worden gegeven worden door mij gehost in combinatie met een van de designers of creatieven in mijn eigen netwerk. Zo zit er een stempelworkshop aan te komen met Urban Wood Stamps. Hierbij kan je je eigen stempel ontwerpen en meteen toepassen met speciale textiel inkt op een totebag of kussensloop. Ook een workshop Instagrammen en illustreren staat op de planning. Over de creatieve events kan ik nog niet zoveel zeggen. Er komt in ieder geval een hele leuke samenwerking aan tijdens de decembermaand met de te leuke kledingwinkel T.I.T.S (This is the shit). Snel meer hier over!

Hoe zie je de toekomst van Brainy Days voor je?

Ik heb een grote droom en dat is dat mijn kindje Brainy Days mag uitgroeien tot HET inspiratieplatform waar je als urban explorer een schatkist vol onontdekte merken kan vinden. Daarnaast kan je er dagelijks je portie inspiratie vinden en styling tips opdoen.

Toekomstdromen zoals meerdere ‘Brainy theme stores’ heb ik nog niet. Misschien is het over een paar jaar anders maar nu vaar ik mee op de koers die voor mij is uitgestippeld en dat bevalt mij heel erg goed! Er ontstaat zoveel energie en ik leer zoveel leuke creatieve mensen kennen dat ik ook heel erg benieuwd ben wat mij en Brainy Days zal brengen in de toekomst. Ik volg mijn hart en doe wat ik leuk vind, dan komt de rest hopelijk van zelf.

www.brainydays.nl