3 vragen aan een sterke vrouw: Vivian ter Huurne

Elke week stelt VIVA 3 vragen aan een sterke vrouw. Deze keer is dat Vivian ter Huurne, die haar ware liefde vond in weddingplannen. Sinds 2010 is ze trotse eigenaresse van het Bruidsmeisje.

Van een studie Psychologie naar weddingplanner. Die switch moet je even uitleggen… Hoe ben je hierin gerold?

Haha ja, een hele bijzondere switch! Maar van die studie heb ik nu zoveel profijt! Het omgaan met mensen, emoties en het organiseren van een major life event zoals dat in de psychologie heet, daar komt een flink staaltje psychologie bij kijken. Ook als ondernemer is psychologie belangrijk. Communicatie, marketing; allemaal psychologie.

In juli 2009 heb ik voor mezelf besloten dat ik iets anders wilde, iets positievers, iets waar ik echt energie van krijg. Met vrienden heb ik het erover gehad en zij hadden heel veel leuke tips voor mij. Werken bij een evenementenbureau en als weddingplanner sprongen er voor mij uit. Dus ben ik in september 2009 bij een evenementenbureau en een weddingplannerbureau gestart met een werkervaringsplek. Tegen alle verwachting in waren de bruiloften hetgeen wat me het meeste greep. Ik krijg er zoveel energie van! Ik dacht: dit kan ik ook! En zo gezegd, zo gedaan. Op 21 maart 2010, de dag van de lente, was het Bruidsmeisje een feit!

Wat maakt het Bruidsmeisje uniek als weddingplanner?

Wat het Bruidsmeisje uniek maakt is de persoonlijke touch die ik heb aangebracht binnen mijn bedrijf. Als één van de weinige weddingplanners in Nederland kan ik er mijn dagelijkse brood mee verdienen, dan moet je toch iets goed doen! Ik ben enorm gedreven in mijn werk, wil van alles een succes maken, ken dan ook geen “nee”. Op 2 oktober heb ik zelfs mijn 100e bruiloft!
Wat dat betreft ben ik heel erg consistent. Zowel zakelijk als privé, ben ik heel erg hetzelfde als persoon.

Daarnaast heb ik ook al meerdere schitterende awards mogen winnen, waaronder de Perfect Wedding Award, een ondernemersaward en dé award voor Beste Weddingplanner van Nederland. Tevens ben ik afgelopen jaar ook genomineerd voor de VIVA400, zo leuk was dat! Mijn bruiloften hebben doorgaans een bourgondische inslag, buiten trouwen, lekker lang tafelen, dansen onder de sterren. Echte ongedwongen bruiloften, daar ben ik expert in. Als weddingplanner moet je dan de juiste finesse hebben om precies het touwtje op spanning te houden zonder dat het voelt alsof deze op spanning staat. Zodat alles in een heerlijke flow verloopt. Precies zoals het hoort, maar nog mooier dan van te voren durven dromen.

Jij weet nu vast en zeker al precies hoe je eigen bruiloft eruit moet gaan zien? Of heb je daar juist veel te veel leuke ideeën voor?

Dat is nog best lastig, want ik vind wel echt dat een bruiloft een synergie moet zijn van twee mensen. Voor nu ben ik namelijk nog het eeuwige bruidsmeisje ;-). Maar een bepaald gevoel en sfeer heb ik wel heel duidelijk. Zo zou het me heel erg gaaf lijken om een heel weekend met mijn familie en goede vrienden naar Italië af te reizen. Welkomstdiner op het dorpsplein aan lange tafels, trouwen in een veld met allemaal bloemen en een waanzinnig uitzicht, lunchen in een olijfgaard, daarna het zwembad induiken met z’n allen en in de avond dineren en dansen onder de sterren. De volgende dag heerlijk naar het strand uitbrakken met z’n allen en BBQ’en… Waarna een waanzinnig maar heel puur en liefdevol weddingweekend ten einde komt.

En als alles anders zou lopen en ik nooit zou trouwen, zou dat ook goed zijn. Ik ben blij en tevreden met mijn leven zoals het nu is. Ik leef met iedere dag en sta open voor al het nieuws wat het mij brengt. Geen van te voren omlijnde plannen, maar genieten van het moment!

www.hetbruidsmeisje.nl
Beeld: Amanda Drost Fine Art Photography