3 vragen aan een sterke vrouw: Zoë van Liere

Ons land barst van de sterke vrouwen. En allemaal hebben ze een ander verhaal. Hoogste tijd om die onder de loep te nemen! Deze keer: Zoë van Liere, oprichtster van het life- en mindstyle blog Moderne Hippies.

Waarom past Moderne Hippies zo goed bij jou?

Moderne Hippies ‘is’ wie ik ben. Vier jaar geleden begon ik met het idee om events neer te zetten en daarmee allerlei mensen in mijn omgeving samen te brengen op mini-festivals en markten. Dit omdat er een nieuwe beweging gaande was: mensen vertelden hun verhaal achter producten, wilden weten waar iets vandaan kwam. Voordat ik een event kon neerzetten, heb ik een online community opgebouwd zodat ik kon schrijven over deze beweging en de merken die bij de events kwamen te staan. Sinds 2015 ben ik gestopt met de events, maar ben ik juist de focus gaan leggen op online. Moderne Hippies is een life- en mindstyle blog om vrij, avontuurlijk en bewust in het leven te staan. Precies wie ik ben en wie ik beaam te zijn. Voor mezelf zijn de artikelen ook geregeld goede reminders en biedt het inspiratie om goed te luisteren naar m’n gevoel en m’n hart achterna te gaan en bewust na te gaan wat de gevolgen zijn van de acties die ik uitvoer.

Waarin is Moderne Hippies uniek ten opzichte van alle andere lifestyle blogs?

Naar mijn weten is het de enige ‘bohemian’ blog van Nederland: we praten praktisch over diverse onderwerpen – zoals hotspots, mode, beauty, reizen, kunst en cultuur – maar wel met een verdiepende onderlaag: jezelf en de wereld een beetje mooier maken. Mensen die me kennen of me nu al een tijd volgen, weten ook dat ik een nuchter persoon ben. Door mijn tone-of-voice maak ik veel onderwerpen bespreekbaar, die anders misschien als zweverig of zeikerig worden opgevat. In het dagboek op de site wordt de vrijgevochten mindset behandeld en geef ik mensen een kijkje in wie ik nou eigenlijk ben, maar geef ik ook praktische tips op het gebied van bewustwording, authenticiteit, dankbaarheid en positiviteit.

Hoe zie je de toekomst van Moderne Hippies voor je?

Ik ben momenteel bezig met een vertaalslag, waardoor de website ook internationaal steeds beter gelezen wordt. Ik reis veel, maar heb in het verleden ook in het buitenland gewoond: daar kom ik veel gelijkgestemden tegen. Na zoveel jaar vind ik het heel jammer om mijn werk niet met hen te kunnen delen: het is voor mij nu logisch om deze stap te gaan zetten. Dat zal ook betekenen dat de naam zal gaan veranderen. Verandering is goed, en daar zal 2016 om gaan draaien! Daar zal de community alleen maar verder mee gaan groeien.

www.modernehippies.nl