5 bazen from hell

Zijn je baas en jij niet bepaald twee handen op één buik te noemen? Vervelend, maar wees blij dat de beste man of vrouw niet regelmatig naakt dansend voor je staat, je dwingt een tatoeage te nemen of je ontslaat terwijl je in een coma ligt. Onderstaande bazen maken zich daar helaas wél schuldig aan.  

Viespeuk

Dov Charney is de oprichter van het Amerikaanse American Apparel, het kledinglabel waar vooral hipsterharten harder van gaan slaan. Er lopen meerdere aanklachten tegen hem voor seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten. Zo wordt hij ervan beschuldigd dat hij een werknemer als sexslaaf gebruikte, stuurde hij sexueel getinte sms’jes en e-mails en dwong zijn personeel naaktfoto’s van zichzelf te maken. Ook danste hij naakt voor een groepje vrouwelijk werknemers. Kortgeleden werd viespeuk Dov geschorst door zijn eigen bedrijf.

Robots

CEO Jeff Bezos van Amazon werd afgelopen mei uitgeroepen tot World’s Worst Boss tijdens een internationaal congres in Berlijn. Zo steekt hij niet onder stoelen of banken zijn medewerkers in de distributiecentra binnen een paar jaar te vervangen door robots. Ondertussen worden ze behandeld alsof ze al machines zijn: het personeel moet een digitaal horloge dragen die iedere beweging vastlegt, ze lopen zo’n 24 kilometer per dag en hebben geen vaste pauzes. “Medewerkers worden berispt als ze met elkaar praten of even een pauze nemen om op adem te komen,” werd tijdens het congres verteld.

Tatoeage

Je vrouwelijke medewerkers dwingen de datum van je verjaardag in hun nek te laten tatoeëren, duizenden dollars van hen aftroggelen, ze tot sex dwingen en dreigen sexvideo’s te verspreiden. Alex “Daddy” Campbell is geen frisse jongen. Hij was de eigenaar van een massagesalon in een buitenwijk van Chicago. Toen een medewerker aangifte van zijn louche praktijken deed, bleek hij van veel vrouwen, die illegaal in het land waren, hun paspoort te hebben afgenomen. Hij is ondertussen veroordeeld voor mensenhandel en zit z’n levenslange straf uit in de nor.

Coma

De Spaanse Sandra Tejero werkte twee jaar bij een visrestaurant in Barcelona toen ze werd ontslagen omdat ze twee weken aaneengesloten niet was komen opdagen. Sandra ging die twee weken inderdaad niet naar haar werk, omdat ze na een ongeluk met haar motor in een coma was geraakt. Het restaurant was hiervan op de hoogte, maar ontsloeg haar toch. Haar familie bracht de zaak naar de rechtszaal, waarna Sandra weer aangenomen werd.

Zonder prik

Een werknemer die je een colaatje zonder prik serveert en een werknemer die je niet herkent. Voor Jim Dolan, CEO of Madison Square Garden en oprichter van televisienetwerk HBO, was het genoeg om beide te ontslaan. Jim wordt door zijn personeel omschreven als een heethoofd met beruchte woede-uitbarstingen. Tel daarbij de vele scheldwoorden op die hij gebruikt om iedereen in toom te houden en wij slaan de vacatures bij zijn bedrijf liever even over.

Foto bron: Etsy/MissPoppyDesign

Kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Op Facebook.com/VIVAwerk geven Nederlandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en trics, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen op jouw weg naar succes.