De 5 beste Franse films op Netflix

Dit weekend was de populairste actrice van Frankrijk jarig: Marion Cotillard werd 42 jaar. Reden genoeg om je te trakteren op een lijstje met Franse toppers op Netflix.

 1. Un prophète
  In de lik gelden een paar regels: mensen van dezelfde komaf vormen bendes en nieuwelingen moeten zich bewijzen. Een kruimeldief ondervindt dat aan den lijve.
 2. Intouchables
  Een rijke man is van z’n nek af verlamd en cynisch tot op het bot. Hij verslijt begeleiders bij de vleet. Bij de zoveelste sollicitatie-ronde valt de grote Afrikaan Omar Sy hem op.
 3. Un amour de jeunesse
  Als het reizende vriendje van een vijftienjarig meisje stopt met brieven schrijven, gaat ze door een liefdesverdriethel zoals alleen pubers die kennen.
 4. Crime d’amour
  Wanneer een onzekere blondine een mooie deal heeft binnengesleept, gaat haar baas met alle credits aan de haal. Als ze een tegenzet doet, komt dat haar duur te staan.
 5. Lourdes
  Bij een bezoek aan pelgimsoord Lourdes krijgt een verlamde vrouw ineens gevoel in haar armen en benen. Ze staat zelfs op uit haar rolstoel.

Meer kijkinspiratie? Check Superguide.nl.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.