5 liefdeslessen die we leren van Boer Zoekt Vrouw

boer zoekt vrouw

Weeeeh! We moeten afkicken van Boer Zoekt Vrouw! Gelukkig hebben de boerkes ons een  paar belangrijke lessen in de liefde geleerd.

  1. Accepteer de ander zoals hij is – Het lijkt zo voor de hand liggend, maar dit is een les die Hetty op haar zestigste nog moet leren. Want al wist heel Nederland bij het voorstelfilmpje dat Geert nu eenmaal een enthousiaste, stuiterende en snel pratende ADHD’er is, Hetty lijkt in een compleet ander universum te leven, en denkt de boer zelfs te kunnen kneden naar haar ideale partner, die in elk geval NIET DRUK is. Ondertussen zien we de enthousiaste Geert steeds meer onder haar strenge blik verschrompelen en zichzelf in twijfel trekken. Wake up, Hetty: een ADHD’er valt hooguit met een flinke portie Ritalin rustig te krijgen, en dat moet je niet willen. Laat Geert in zijn waarde, zoals hij jou met je IKEA-inrichting accepteert zoals je bent, dan zullen jullie een lange relatie tegemoet gaan.
  2. Wees niet alleen een geliefde, maar ook een maatje – Wie heeft er niet meegenoten van de liefde tussen boer Jan en Rianne? Zij bewijzen niet alleen stapelknettergek op elkaar te zijn, en alvast babynamen te bedenken. Ze zijn ook echte matties die doorzakken in de kroeg, elkaar speels nat spetteren met een fontein, en grapjes maken over elkaars kattenfetisj of voorkeur voor Russische babynamen.
  3. Er is altijd hoop op een nieuwe liefde – Rianne was voor boer Jan verloofd met een andere man, die voor hun huwelijk onverwachts overleed. Zij liet het koppie niet hangen en bleef geloven in een nieuwe liefde, bleef denken dat er vast nóg een ware voor haar zou rondlopen. En ze heeft gelijk gekregen: Jan en Rianne zijn voor elkaar geschapen.
  4. Een verliefdheid hoeft er niet meteen te zijn – Bij de citytrips viel heel Nederland van zijn stoel van verbazing: boerin Bertie kan verliefd worden. Esther heeft het –na eindeloze liefdesverklaringen en volhouden- voor elkaar gekregen om de stugge boerin voor zich te winnen. En hoe. Zo zie je maar: een verliefdheid hoeft niet altijd op het eerste gezicht te zijn, maar kan ook groeien.
  5. Als de vonk niet overspringt bij een weekendje weg, springt-ie nooit – We krijsten het nog net niet naar ons beeldscherm: “Nancy, geef het op!” Ze blijft iets in boer Theo zien wat er niet is. Ondertussen moet hij zich in allerlei houdingen kronkelen om haar voor zich te winnen. Kruisverhoren ondergaan, zelf meer vragen moeten stellen, de leiding nemen, Theo doet het allemaal als een volleerde circushond. Terwijl wij allang weten: het zit er niet in. Nancy moet verder, zodat Theo ook iemand kan ontmoeten die hem waardeert om wie hij is. Niet om wie hij eigenlijk zou moeten worden.

Foto: Boer zoekt Vrouw (npo.nl)

Lees ook: