5 vakantiefoto’s die je deze zomer zeker moet maken

Vakantiefoto's

Ken je dat? Kijk je de foto’s van je vakantie terug, heb je alleen kiekjes van kerken, je hotel, toeristische attracties en zonsondergangen. Dat kan leuker! Het geheim van toffe vakantiefoto’s? Afwisseling en creativiteit. Want door op verschillende manieren te fotograferen, krijg je een verrassende mix van foto’s waarmee je de sfeer van je vakantie pas echt goed in beeld brengt. Zeker als je deze vijf tips in acht neemt.

1. Voor volgers
Een paar jaar geleden werd Murad Osmann in een klap beroemd door zijn Instagram-reportage #FollowMeTo met prachtige plaatjes van over de hele wereld. In de foto’s volgt de fotograaf zijn vrouw door haar hand vast te houden. Ze leidt hem naar allerlei exotische oorden. Leuk bedacht toch? Maak je eigen #FollowMeTo foto’s van de plekken die jij deze vakantie aandoet. Bijzondere foto’s gegarandeerd!

2. Face it!
Selfies mogen uiteraard niet ontbreken in je vakantieportfolio. Maar een selfie kan meer zijn dan een kiekje dat volledig gevuld is met alleen jouw gezicht. Zorg dat er ook wat van de omgeving te zien is op de foto. Bijvoorbeeld door een selfiestick te gebruiken, van standpunt te wisselen (switch eens tussen kikvors- en vogelperspectief), de reflectie van de glazen van je zonnebril te gebruiken of je eigen schaduw vast te leggen.

3. Menu van de dag
De cocktail die je bij ondergaande zon dronk op een zitzak bij je favoriete strandtent, de mosselen die nergens zo lekker waren als bij dat visrestaurantje in de haven… Lokale gerechten en kleurrijke cocktails schreeuwen erom op de foto te worden gezet. Dat ziet er niet alleen lekker uit, maar brengt je in gedachten ook in no time terug naar die prachtige vakantie. Let wel op: eerst foto’s maken, dan pas aanvallen. Een half leeg gegeten bord ziet er al snel onsmakelijk uit.

4. Onderweg is ook weg
De vakantie begint met de reis naar je bestemming. En dus zijn je paspoort, boardingpas of wegenkaart net zo goed onderdeel van de vakantie. Op de foto ermee dus! En ook onderweg is er van alles de moeite waard om vast te leggen: van een picknick langs de snelweg en wachten op een vliegveld tot bijzondere locals in dorpjes waar je doorheen rijdt.

5. De wereld aan je voeten
Ken je #FromWhereIStand op Instagram? Deze veelgebruikte hashtag levert vaak bijzondere plaatjes op. Hoe het werkt? Je fotografeert je voeten en laat zo zien waar je staat. Op een jaloersmakend mooi bountystrand bijvoorbeeld, of op de top van een berg of in de modder van een fantastisch festival. Bijkomend voordeel: kun je meteen je nieuwe slippers of sneakers vereeuwigen.

En dan… Al die soorten creatieve foto’s weg laten stoffen op de digitale plank? Dacht het niet! Gebruik de verscheidenheid aan foto’s voor het maken van een persoonlijk fotoboek en leg zo het gevoel van je vakantie voorgoed vast. Of laat je foto’s voordelig ontwikkelen en verwerk ze op een creatieve manier in je interieur.