5x Water in je oor, maden in je kliko en ander zomerleed

water in je oor maden in je klikokopie

Typisch Nederlands: zeiken over het weer. Dus als het zonnetje dan eindelijk schijnt (halleluja!) wat moeten we dan? Geen paniek, er is nog genoeg om over te klagen hoor. Wat dacht je van water in je oor, muggen in je slaapkamer of maden in je kliko? Daarom presenteren we: 5 nadelen als het warm weer is.

1. Water in je oor

Is het weer eens tijd voor een duik in het water, loopt het gehele zwembad zó je oor in. Water in je oor kan heel vervelend zijn en zelfs een onsteking veroorzaken. Gelukkig hoeft de oplossing niet moeilijk te zijn. Zo kun je een vacuüm maken in je oor, je oor droog föhnen en zijn er speciale druppels om water in je oor tegen te gaan. Soms is een paar keer gapen zelfs al genoeg. Helpt dit allemaal niet, dan kun je het beste even je huisarts bellen.

2. Maden in je kliko

Een berg afval die in de zon staat te broeien: geen fijne combi. Wanneer je je vuilnisbakken opentrekt, vliegen de fruit- en strontvliegjes je tegemoet en erin kijken moet je vooral niet doen, want de maden krioelen in het rond. Het advies? Geen vlees in je kliko, daar komen maden namelijk op af en wat eenvoudiger: zet je afval te allen tijde in de schaduw.

3. Zand in je naad

Je kan je stranddag op nóg zo’n grote handdoek doorbrengen, aan zand in je naad ontkom je niet. En met een beetje scrubben is natuurlijk niets mis, maar bepaalde plekken laten we toch liever… eh… ongescrubd. Oplossing? Stoeltje!

4. Muggen in je slaapkamer

Lekgestoken worden door een mug is al vervelend, maar minstens zo irritant is het onophoudelijke gezoem van deze rotbeestjes. Doordat er deze zomer minder wespen zijn, vieren de muggen hoogtij. Lekker dan. Gebruik een anti-muggenstick tegen het steken en mocht je niet kunnen slapen door het zoemen, overweeg dan oordopjes in te doen.

5. Heet = zweet

Jep, als de temperatuur lekker door het plafond knalt, doen je zweetklieren dat ook. Zelfs op plekken waarvan je niet eens wist dat je er kon zweten… Probeer dan nog maar eens charmant op locatie te komen als je zeiknatte pony tegen je voorhoofd zit gedrapeerd, er een vijver op je rug is ontstaan die niet zou misstaan in je buurmans achtertuin en je jezelf de Chiel Montagne onder de zweetsnorren mag noemen.


Weleens een muggenbeet van heel, héél dichtbij gezien?

Wat is jouw grootste zomerleed?