5x wat je nog niet wist over girlboss Meghan Markle

Je kent haar natuurlijk als Rachel uit ‘Suits’ en als de vriendin van prins Harry. Maar wist je ook dat ze Nederlandse roots heeft, als ambassadeur voor de VN werkt en haar eigen lifestylesite The Tig heeft? Deze dingen wist je vast nog niet over Meghan Markle (35).

Tekst Kim Buitenhuis | Beeld Getty Images
  • Meghan heeft haar eigen lifestylesite The Tig. Al jaren deelt ze hier haar liefde voor reizen, eten, fashion en beauty. Meghan: “Ik zie het eigenlijk meer als een gesprek tussen vriendinnen. Ik vind het leuk om contact te hebben met mijn fanbase en ervaringen te delen.”
  • Meghan heeft een Afro-Amerikaanse moeder en een vader met Ierse en Nederlandse roots.
  • Meghan had allesbehalve een doorsnee bijbaan. “Ik werkte in de 
begintijd, toen ik veel audities deed, als kalligraaf van uitnodigingen, onder meer voor bruiloften, fashion shows en events.” Ook van 
grote namen. “Ik mocht de uitnodigingen schrijven voor de bruiloft van Robin Thicke en Paula Patton. En de celebritycorrespondentie van Dolce & Gabbana voor de feestdagen.”
  • Haar rol in de hitserie ‘Suits’ zou eigenlijk naar een blonde vrouw met blauwe ogen gaan. “Totdat ik zeven jaar geleden tijdens de audities binnenkwam en dat plaatje verstoorde. Rachel Zane werd op papier omschreven als droomvrouw en in real life leek die vrouw allesbehalve op mij.”
  • Meghan werkt als ambassadeur voor de VN voor vrouwenrechten en leiderschap. “Nadat ik een stuk had geschreven over persoonlijke onafhankelijkheid aan de hand van Independence Day, kreeg ik een mail van de directeur van UN Women, de internationale VN-organisatie voor vrouwenrechten. 
Ze waren erg onder de indruk van mijn stukken en wilden graag samenwerken.”

Meer lezen over Meghan Markle? Check onze nieuwe rubriek ‘Girlboss’  in VIVA 3. De editie ligt nu in de winkels of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «