6 bedrijven die wél goed voor hun werknemers zijn

Van stomerij-service tot gratis yogaklasjes: sommige bedrijven bieden hun werknemers slimme, gezonde en grappige extraatjes . Een slimme zet, want hierdoor worden ze loyaler en gaat hun productiviteit omhoog. Deze zes bedrijven hebben dit principe goed in hun oren geknoopt en leggen hun werknemers in de watten.

1.Google
Een gezond ontbijt, lunch, avondeten wanneer je tot laat werkt en de hele dag door koffie en sappen drinken. Google-werknemers krijgen het allemaal voor nop. Ook mogen ze gratis sporten en zijn huisdieren welkom op kantoor. Wanneer medewerkers zich moe voelen, kunnen ze even bijtanken in nap pods, kleine cabines waarin je kunt slapen. En dit nog maar het begin van de talloze extra’s die Google hun werknemers biedt. Het hoogtepunt van het jaar: de winnaars van Google’s jaarlijkse talentenshow mochten de show van Bruno Mars openen in Las Vegas.
In Zurich kan je in het kantoor van Google met een heuse glijbaan naar beneden
Foto: Google

2. Discovery Communications
Het mediabedrijf dat de zenders The Discovery Channel, TLC and Animal Planet bezit, organiseert première-avonden voor hun werknemers. Vorig jaar werden ze getrakteerd op een speciale aflevering van Here Comes Honey Boo Boo, gevolgd door een interview met de cast. Ook bracht Discovery een ander bekend gezicht naar zijn hoofdkwartier: Oprah Winfrey. Ze sprak met de werknemers en beantwoordde al hun vragen.
Screen-Shot-2013-07-11-at-5.20.16-PM1

 

 

 

 

 

 

Honey Boo Boo bij Discovery
Foto: Discovery Communications

3. Intuit
Medewerkers van het Amerikaanse softwarebedrijf Intuit hoeven zich geen zorgen te maken over dat ze alleen maar zittend werk doen. Tijdens lange werkdagen kunnen groepen van 5 tot 25 personen deelnemen aan mini-work-outs van 15 minuten. De work-outs combineren yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie.
Foto lyn tally

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Lyn Tally

4. Qualcomm
Naast dat het Amerikaanse elektronicabedrijf Qualcomm hun stagiairs ruimschoots betaalt, zorgt ze er ook voor dat ze geen zorgen hebben wanneer ze voor het bedrijf moeten verhuizen. Qualcomm biedt ze een volledig ingericht huis, zoeken de perfecte huisgenoot en zorgen voor een televisie, dvd-speler, een volledig uitgeruste keuken en om de week een schoonmaker die het hele huis poetst.
Roosh Inf3ktion

 

 

 

 

 

 

Foto: Roosh Inf3ktion

5. Twitter
Een gigantische klimmuur, stomerij-service, een tuin op het dak en yogaklasjes. Werknemers bij Twitter kunnen nogal in hun handjes knijpen met al deze extraatjes. Ook wordt Twitter geroemd om zijn flexibiliteit in vakantiedagen, zwangerschapsverlof en het goede eten wat er beschikbaar is tijdens ontbijt en lunch.

 

 

 

 

 

 

 

Het dakterras op de bovenste verdieping van het hoofdkwartier van Twitter in San Francisco
Foto: Twitter

6. JibJab Media
Werknemers van JibJab Media (gevestigd in Californië) die het halen om maandag voor 10.00 op kantoor te verschijnen, worden beloond met een gratis wasservice. Ze krijgen een waszak en alles wat daarin past, krijgen ze aan het einde van de dag gewassen, gestreken en opgevouwen terug. Dit extraatje is zo populair dat JibJab Media het extra uitlicht in hun vacatures. Ook krijg je bij JibJab bagels op maandag en snacks op woensdag.
JibJab

 

 

 

 

 

 

 

Foto: JibJab

Bron: Fortune

Kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Op Facebook.com/VIVAwerk geven Nederlandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en trics, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen op jouw weg naar succes.