6x cadeaus en verrassingen voor je vriendinnetjes

Ja hoor, is je vriendin nou alwéér jarig? Elk jaar is ’t hetzelfde feestje: je wilt met iets bijzonders aankomen, maar hebt eigenlijk geen idee wat. En zonder inspiratie de stad intrekken, is levensgevaarlijk, want voor je het weet ben je een smak geld kwijt aan iets wat jij eigenlijk leuker vindt dan zij. Daarom: zes creatieve, persoonlijke cadeautips.

1. Een XL-beautypakket
Kan niet missen: iedereen vindt het leuk een grote mand met beautyspul uit te pakken. Plan je route langs de Douglas, ICI Paris XL en Rituals en zoek speciale minicrèmes, haarmaskers, badbruisballen en ander verwenmateriaal uit. Even mooi inpakken en je maakt zeker weten een grootse entree.

2. Haar eigen kookboek
Nee, liefde gaat écht niet alleen bij mannen door de maag. Scoor punten bij je vriendin door je allerlekkerste recepten te bundelen in een zelfgemaakt kookboek. Die heerlijke lasagne van jullie studententijd, de appeltaart van haar oma of die cocktail waarvan je weet dat ze er dol op is. Zoek mooie food-foto’s op internet, wissel af met eigen privékiekjes van jou en je vriendin en klaar is je hitcadeau.

3. Een complete verwendag
Een cadeau waar je zelf ook nog iets aan hebt: neem de gelukkige mee voor een heerlijke verwendag. Regel een dagje bij een welnesscentrum (zoals de Zwaluwhoeve), maak een afspraak om je nagels te laten doen of ga naar een Fish Spa, waar visjes je voeten voor je schoonknabbelen. Niet alleen gezellig, jullie hebben ook eindelijk weer eens tijd om lang te kletsen.

4. Een bosje enveloppen
Ga een stap verder en stel een écht verrassingspakket samen. Kies vijf (of tien, twaalf – wat je wilt) leuke verrassingen uit en maak per onderdeel een mooie waardebon. Denk: ‘Een avondje alle ‘Bridget Jones’-delen kijken met je lievelingswijn en lievelingsvriendin’ of ‘Een huisgemaakte high-tea bij mij op het balkon’. Extra fijn: je kunt dit zo duur maken als je wilt en kunt.

5. Kiek ons nou
Je wilt je natuurlijk altijd van je beste kant laten zien en een professionele fotograaf weet precies hoe je dat doet. Regel een locatie en fotograaf en doe je vriendin een toffe shoot cadeau. Is je profielfoto op Facebook ook weer voor de komende jaren veiliggesteld.

6. Bonustip: altijd en overal verrassen
Als je de verjaardag van je beste vriendin alleen van een afstand kunt meevieren, stuur dan online een kaart via KaartWereld.nl. Maak zelf een magazinecover voor degene die je wilt verrassen of stuur een Groei en Bloei kaart, waar echte planten uitgroeien. En doe natuurlijk even je best op de begeleidende tekst, want die maakt zo’n kaart extra bijzonder. Of voeg een lief cadeautje bij, ook te vinden op de site.

Beeld: iStock