6x dáárom moet je gaan flexwerken

flexwerken

Thuiswerken lijkt alweer verleden tijd: flexwerken it is! Steeds meer mensen werken op andere plekken dan bij hun werkgever. Dat kan inderdaad thuis, maar ook bij de klant, onderweg in de trein, in een restaurant of op een flexwerkplek… Benieuwd wat daar zo relaxed aan is? Check deze zes voordelen.

Eigen baas

Je kunt zelf beslissen hoe laat (of vroeg) je begint, rolt zo vanuit je bed naar je pc én je kunt ook nog eens in je lievelingsrestaurant werken. Of op de bank, natuurlijk. Doordat je je werktijden en -plek zelf kunt kiezen, krijg je een vrij gevoel.

Geen gedoe met reizen

Files of de spitsuren in het openbaar vervoer: het is voor niemand een pretje. Hoe fijn als je zelf bepaalt hoe laat je begint met werken én waar je naartoe reist! Dag file en dag gezeur met de treinen. Oh, en als je met de trein onderweg bent naar een klant, kun je ook prima je laptop erbij pakken. Daar wordt niet alleen jij blij van, maar je werkgever vindt het ook fijn als je je tijd goed benut.

Lekker productief

Niks fijner dan leuke collega’s, maar soms is het ook wel handig wanneer ze niet elk moment aan je bureau staan om iets te vragen of even te overleggen. Als je flexwerkt, kun je je goed focussen en ben je even alleen met je eigen werk bezig zijn. Productief to the max, dus.

Tevredenheid siert de mens

Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat werknemers over het algemeen tevredener zijn over hun werk wanneer ze kunnen flexwerken. Ze ervaren minder stress en hebben minder kans op een burn-out. Dit komt door het vertrouwen dat ze van hun werkgever krijgen en de werk-privé-balans die ze zelf invullen. Het verminderen van jouw stressniveau leidt ook weer tot minder ziekteverzuim voor je werkgever.

Weg met die ellenlange vergaderingen

Na een paar uur in een warme vergaderruimte valt het aantal briljante ideeën vaak tegen. Bij elkaar komen kan tegenwoordig natuurlijk ook prima online. Even bellen om te overleggen of gebruikmaken van een (video)chat werkt vaak ook nog eens stukken efficiënter en dat is voor zowel werkgever als – nemer een voordeel.

Multitasken

Als je dan toch aan het werk bent in die leuke lunchtent, kan je vriendin je makkelijk vergezellen voor een broodje. En wanneer je thuis aan het werk bent, draai je snel even dat wasje. Als flexwerker ben je superflexibel en daardoor kun je soms best even wat tijd voor jezelf nemen. Werk je daarna een uurtje langer door en kan je eventuele spoedjes oppakken die zijn binnengekomen terwijl collega’s al naar huis zijn.

Meer voordelen van flexwerken (voor werkgevers)? Download hieronder het KPN e-book voor meer info.

»Download het KPN e-book | Klik hier «