7 out of the box bureaus

Van een saai blad met een paar poten krijgt niemand zin om te werken, moeten de ontwerpers van onderstaande bureaus gedacht hebben. Dus maakten ze werkplekken van karton, in de vorm van letters en bureaus waaraan je kunt schommelen. Wij hopen vurig dat er in ons redactiebudget nog plek is voor zo’n creatieve werkplek.

1. Weg met de cubicle
Kunstenaar Benoit Challand pakte het concept van de anonieme en saaie cubicle aan, het mini-kantoortje waaraan vooral veel Amerikanen werken. Hij bedacht een uitvouwbaar bureau die je in de letters van het alfabet kan vormen.
benoitchalland

 

 

 

 

 

 

Beeld: Benoit Challand

2. Het bureau van 250 meter
Het ontwerpbureau Teamlab uit Tokyo maakte een bureau van zo’n 250 meter voor het Japanse bedrijf Pixiv. Het bureau slingert over de verdieping en heeft een poort, zodat je onder het bureau door kan lopen. Ook heeft de werkplek gaten voor werknemers die een rustige werkplek zoeken.
teamlab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: Teamlab

3. De pingpongtafel
Heb je altijd rond een uurtje of 16.00 behoefte aan wat beweging op kantoor? Dan is het ontwerp You and Me ideaal voor jou. Dit bureau tover je in een handomdraai om tot pingpongtafel. Het ontwerp komt van Antoni Pallejà Office voor het Spaanse RS Barcelona.
RSBarcelona

 

 

 

 

 

Beeld: RS Barcelona

4. Inpakken en wegwezen
Dit kartonnen bureau heet Refold. Je kan ‘m binnen twee minuten zo vouwen dat je er zittend of staand aan kan werken. Zit je werkdag erop? Dan vouw je ‘m weer op en neem je ‘m mee. Het bureau is zo sterk dat je er zelfs op kan gaan staan.
refold

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: kickstarter.com

5. Perfect voor thuiswerkers
Philippe Starck is een Franse interieurontwerper en ontwikkelde de perfecte thuiswerkbank. Een stopcontact voor je laptop, een USB-oplader, een powermat waarop je je apparaten kan opladen, een plek waar je je laptop goed kan neerzetten en veel bergruimte. Kortom, de natte droom van iedere thuiswerker.
philippestarck

 

 

 

 

Beeld: Philippe Starck

6. Lopend werken
Een stuk actiever dan de thuiswerkbank is dit loopbrandbureau van Lifespan Fitness. In plaats van altijd maar op je kont zitten, doe je je werk lopend. Tel hoeveel stappen je op een dag neemt, hoeveel calorieën je verbrandt en hoeveel kilometer je aflegt.
lifespanfitness

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: Lifespan Fitness

7. Schommel door je werkdag
Deze Swing Table van het Britse Duffy London brengt een stukje speeltuin naar de vergaderruimte. Hopelijk heeft het effect op serieuze functioneringsgesprekken en spoedbesprekingen.
Swingtable

 

 

 

 

 

 

Beeld: Duffy London

Kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Op Facebook.com/VIVAwerk geven Nederlandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en trics, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen op jouw weg naar succes.