7 gekke banen

knuffelen

Sommige mensen verdienen hun geld op een wel heel ongebruikelijke manier. Wist jij dat deze zeven banen überhaupt bestonden?

Professioneel knuffelaar

Er is niets beter dan opkrullen tegen je lief en urenlang knuffelen. Maar wat als je niemand hebt om tegenaan te kruipen? Dan huur je een professioneel knuffelaar in. Het lijkt een typische Amerikaanse baan te zijn, aangezien er nergens een Europese equivalent te vinden is van The Snuggle Buddies  en Cuddle up to me. Een uurtje knuffelen kost zo’n $ 60.

knuffelen

Beeld: Micki Varkevisser/Flickr

Lipsticklezer

Zet een zoen met lippenstift op een stuk papier en een professionele lipsticklezer kan er van alles aan aflezen. Wat je karakter is, maar ook aan welke eigenschappen je moet werken of wat de zwakke plekken in je lichaam zijn. Deze kunstvorm slash wetenschap heet lipsology.
lipstick

Beeld:123RF

Tekstschrijver voor gelukskoekjes

De spreuken in gelukskoekjes worden geschreven door freelance tekstschrijvers die uitblinken in gevatte one-liners. Deze schrijvers worden af en toe ingehuurd door de bedrijven die de koekjes maken wanneer het weer tijd is voor nieuwe, grappige voorspellingen.

gelukskoekje

Beeld: C.P.Storm/flickr.com

Gezichtsvoeler

Voordat een gezichtscrème in productie wordt genomen, wordt uitgebreid getest of je er wel echt een verzorgde of zachte huid van krijgt. Een gezichtsvoeler voelt aan de huid van de vrouwen die als proefpersoon de crème testen of het product doet wat het belooft. Gezichtsvoelers hebben vaak een wetenschappelijke achtergrond, want het verklaren van sommige huidreacties is geen kattenpis.

creme

Beeld: 123RF

Neplijk

Het is lastig om als acteur door te breken, maar figurant worden is een stuk makkelijker. Dat je dan ook weleens een lijk moet spelen, neem je voor lief. Ook als nepdode kun je een paar minutes of fame beleven.

lijk

Beeld: Eden TV

Watersommelier

De smaak van water is, net zoals wijn, afhankelijk van de bodem die haar voedt. Water smaakt daarom dus overal anders. Een watersommelier kan je precies vertellen welk water bij welk gerecht past.
water

Beeld: 123RF

Food trendwatcher

Het zou goed kunnen dat je favoriete restaurant het taartje van makreel of de churros van pastinaak op de menukaart zette, omdat een food trendwatcher vertelde dat te doen. Deze eet-voorspellers hebben een scherp oog voor wat er gebeurt in de maatschappij en wat dat voor gevolg heeft voor ons eten.

food

Beeld: Sodanie Chea/Flickr

Bron: Cosmopolitan