7 tips voor wie alleen op vakantie gaat

Alleen op vakantie

Steeds meer vrouwen gaan alleen op vakantie. Logisch ook: je kunt doen wat je wilt en hoeft met niemand rekening te houden. Maar oké, die eerste keer is het ook best eng. Daarom: 7 toptips voor wie alleen op vakantie gaat.

Wees lief voor jezelf

Je moet alles zelf regelen, dus het kan best gebeuren dat er dingen fout gaan. Shit happens! Blijf kalm en word vooral niet boos op jezelf. Je bent op vakantie, dus alle reden om relaxed te blijven. En bedenk maar zo: je mag zo veel fouten maken als je wilt, niemand die er iets van vindt.

Must-do’s en must-sees

Bedenk voor je vertrek al wat je per se wilt zien en doen op bestemming. Zo verklein je de kans dat je je gaat vervelen in je eentje.


Ga je alleen op vakantie en wil je de boel vastleggen? Bedenk dan wel hoe je je camera houdt…

Tinder

Ja natuurlijk, Tinder! De dating-app kan een uitkomst zijn als je interessante mensen wilt ontmoeten of zin hebt in een spannende avond. Je kunt in je profiel al aangeven dat je hier nieuw bent. Misschien heeft iemand zin om je rond te leiden door zijn of haar stad? Spreek voor je eigen veiligheid wel af op een drukke plek.

Bagage

Neem liever te weinig dan te veel bagage mee. Niet alleen moet je alles zelf rondslepen, ook heb je dan een mooi excuus om on the road nog even te shoppen.

Veiligheid

Vertel een aantal familieleden en vrienden over je soloreisplannen. Laat hen weten dat je bereikbaar bent in noodgevallen en vraag ook of zíj bereikbaar zijn in noodgevallen. Verder ben je natuurlijk op vakantie, dus om onnodig heen en weer ge-app te vermijden, laat je je telefoon zo veel mogelijk in je tas.

Airbnb

Ben je bang dat je niet zo goed bent in alleen zijn? Boek een Airbnb-kamer bij mensen in huis. In tegenstelling tot een hostel heb je hier iets meer privacy en rust. Daarbij zijn deze mensen het gewend om gasten te hebben en kunnen ze ervoor zorgen dat jij je een stuk meer op je gemak voelt.

No shame

En tot slot: zet je over je schaamte heen. In je eentje in een restaurant zitten? Stoer juist! Ook al voelt het wellicht wat ongemakkelijk, het is helemaal niet gek om alleen op reis te gaan en mensen zullen je alleen maar bewonderen dat je het aandurft. Je zult zien dat je een ervaring rijker bent zodra je thuiskomt.