7x de beste oorlogsfilms op Netflix

Dunkirk doet het super in de bioscoop. Als je die goed vindt, moet je ook deze zeven denderende oorlogsfilms eens proberen op Netflix.

  1. The Hurt Locker Sergeant William James is de nieuwe leider van een explosieven opruimingsdienst in Irak. De eigenzinnige James lijkt het niets te kunnen schelen of hij leeft of sterft. Door zijn manier van werken brengt James zijn eigen mensen in gevaar en hij krijgt het al snel aan de stok met teamleden Sanborn en Eldridge. Klik hier voor meer info.
  2. Platoon De film laat het leven zien van een peloton Amerikaanse soldaten tijdens het vechten in de jungles van Vietnam, door de ogen van een jonge militair. Twee sergeants botsen wanneer één van hen meedoet aan een bloedbad onder Vietnamese dorpelingen. Klik hier voor meer info.
  3. Der Untergang Berlijn, april 1945. Hitler heeft zich, met enige van zijn generalen en vertrouwelingen, verschanst in zijn bunker onder de Rijkskanselarij. Onder hen is ook Traudl Junge, Hitlers privésecretaresse, die hem niet in de steek wil laten. Terwijl de situatie buiten escaleert ondergaat Hitler de ineenstorting van zijn Derde Rijk achter de dikke muren van de bunker. Klik hier voor meer info.
  4. Valkyrie Kolonel von Stauffenberg is een trotse militair, een trouwe legerofficier die van zijn land houdt. Met afgrijzen moet hij toezien dat de opkomst van Hitler leidt tot de Tweede Wereldoorlog. Klik hier voor meer info.
  5. Beasts of no Nation Wanneer de jonge Agu wordt gedwongen om zich aan te sluiten bij een leger huurlingen, komt hij in aanraking met een even charismatische als bloeddorstige   commandant. Samen met zijn dove vriend Strika moet Agu zien te overleven in een door oorlog geteisterd land. Klik hier voor meer info.
  6. Lone Survivor In de bergen van Afghanistan lopen vier Navy SEALS in een hinderlaag van de vijand. Ze zijn afgesloten van hulp en de Talibanstrijders die hen omsingelen zijn duidelijk in de meerderheid en klaar voor de oorlog. Hoewel het er slecht uit zien voor ze, weten de vier mannen de kracht en veerkracht te vinden om samen te blijven vechten voor het einde. Klik hier voor meer info.
  7. Das Boot De bemanning van een onderzeeboot wordt gevolgd tijdens een actie in de Atlantische Oceaan in 1941. Een gedetailleerd portret van de routine, de strijd tegen de elementen en het zenuwslopende kat-en-muisspel met de vijand. Klik hier voor meer info.

Wil je nog meer kijkinspiratie? Check Superguide.nl!

Wil je niets meer missen van VIVA deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10

Beeld Dinja van Dam