Kritiek op foto die kersverse moeder deelde vlak na bevalling

De Australische blogster Constance Hall kon rekenen op een hoop kritiek nadat ze op social media een foto deelde die vlak na haar bevalling was genomen. Op de foto lijkt ze zich meer bezig te houden met haar blikje frisdrank en mobiel dan met haar pasgeboren kindje.

De blogster zette de foto zelf op Facebook en noemde het haar favoriete beeld van de geboorte van haar kind. Maar daar waren veel volgers het niet mee eens. Die vroegen zich af waarom Constance met haar mobiel bezig was in plaats van met haar baby.

Commentaar

Constance was overduidelijk niet gediend van de kritiek en besloot een bericht terug te schrijven. “Ik postte gisteren een foto van mezelf terwijl ik met mijn telefoon bezig was op de dag dat mijn zoon geboren werd. Natuurlijk kreeg ik daar commentaar op van mensen die vroegen waarom ik dat deed, in plaats van elke seconde te besteden als liefhebbende en dankbare moeder. Daarop werd ik verdedigd door enkele dames die zeiden dat ik misschien aan het FaceTimen was met mijn andere kinderen of mijn familie”, schrijft de Australische op Facebook.

“De waarheid is dat het niet andermans zaken zijn wat een moeder op haar telefoon doet de dag waarop ze bevallen is. Of ze nu haar kinderen of haar moeder foto’s stuurt van de baby, of gewoon opzoekt hoe ze haar borsten kan laten opereren in Thailand. Om eerlijk te zijn: de manier waarop een andere moeder moedert, is andermans probleem niet.”

Twee dingen

Volgens de blogster zijn er maar twee dingen die wel het probleem zijn van anderen. “1: Als het kind misbruikt wordt, dán moet je tussenbeide komen. Of 2: Jouw eigen kinderen. Hoe jij hen opvoedt en wat voor moeder je bent.”

De blogster kon rekenen op vele steunbetuigingen na haar felle reactie. Zo schreef één van haar volgers: “Het eerste wat ik deed na mijn spoedkeizersnede, was mijn beste vriendin bellen om haar alles te vertellen. 20 minuten later was ze bij me met een grote zak McDonald’s.” Iemand anders schreef dat ze vond dat de foto van de blogster perfect laat zien hoe het moet zijn. “Mama die rust en de wereld over de nieuwe spruit vertelt en papa die zich opeens bedenkt: ‘oh nee, dit is écht’.”


viva zomerdeal

Bron: Libelle | Beeld: iStock