Vispedicure zorgt bij Amerikaanse vrouw voor bittere nasmaak

Wie kent het niet: de vispedicure. Bij deze speciale vorm van pedicure gaan je voeten in een bak met water en kleine visjes. Deze visjes eten vervolgens de dode huidcellen van je voeten. Het geeft een gek gevoel maar wie wil nou niet zulke zachte voeten. Bij een Amerikaanse vrouw was het eindresultaat iets minder fijn dan gedacht…

De jonge vrouw dacht dat de pedicure een uitstekende behandeling was om even bij te komen. Helaas liep het minder goed af dan ze had gehoopt. Een half jaar na de pedicure begonnen haar teennagels uit te vallen.

Onychomadesis

Haar dermatoloog Shari Lipner zag meteen waar ze last van had: onychomadesis. Dat is een kwaal waarbij de teennagels los komen te zitten. Hoewel ze niet met zekerheid kan zeggen dat een behandeling van de visjes onychomadesis veroorzaakt, is ze daar wel van overtuigd.

“Het probleem met die visjes is groter dan we vaak denken”, aldus de dermatoloog. “Doordat de symptomen een half jaar op zich laten wachten, leggen dokters niet altijd de link tussen de vispedicure en de symptomen.”

European Nail Society

Maar niet iedereen is het met de dermatoloog eens. “De oorzaak van haar probleem was waarschijnlijk dat haar tenen overlapten in haar schoenen”, vindt Antonella Tosti, voorzitster van de European Nail Society. “Haar tweede teen is langer dan haar eerste. Bij zulke voeten horen we die klachten vaker.”

viva zomerdeal
Bron: Libelle | Beeld: iStock