9 boeken die je als fan van Me before you niet mag missen

Me before you boeken

Als je niet vies bent van een beetje drama, romantiek en spanning, heeft Me before you – of je nu het boek hebt gelezen of de film hebt gezien – je vast gegrepen. Goed nieuws voor alle fans: er zijn natuurlijk veel meer boeken die minstens zo aangrijpend zijn.

Heb jij een kast vol boeken of breng je regelmatig een bezoekje aan de bieb? Of vind je juist dat je meer boeken zou moeten lezen? In al deze gevallen kan het voorkomen dat je niet weet welk boek je moet openslaan. VIVA helpt je op weg.

Me before you

In Me before you, het aangrijpende boek van Jojo Moyes, is het heftige verhaal te lezen van Louisa Clark die de zorg van Will op zich moet nemen. Hij was ooit supersuccesvol, maar nu verlamd tot aan zijn nek. En dat brengt depressieve gevoelens met zich mee, waar Lou hem maar al te graag vanaf wil helpen. Meer van dit? Dan zou je onderstaande boeken aan je leeslijst toe moeten voegen.

1. Een weeffout in onze sterren – John Green

Dit boek staat beter bekend als The fault in our stars, de tranentrekkende film die in 2014 in première ging. Het verhaal draait om de 17-jarige Hazel, die August leert kennen. Zij maakt zich continu zorgen over de gedachte dat ze haar ouders achterlaat, hij heeft meer vertrouwen in zijn herstel. Ze worden verliefd en gaan samen naar Amsterdam om hun favoriete schrijver te ontmoeten. € 15,99 via bol.com.

2. De geur van seringen – Nicholas Sparks

Groots fan van The Notebook? De schrijver van dat pareltje heeft nog véél meer van dat soort liefdesverhalen, waaronder De geur van seringen. Dit boek gaat over Jamie – een meisje dat de kerk hoog op haar agenda heeft staan – en Landon, die precies het tegenovergestelde is. Toch worden de twee verliefd op elkaar, maar dat geluk wordt hevig verstoord zodra Jamie aan Landon vertelt dat ze leukemie heeft. € 15 via bol.com.

3. Love story – Erich Segal

Als Oliver en Jenny een relatie krijgen, hoeven ze niet te rekenen op de steun van Olivers ouders. Zij vinden Jenny maar niets; sterker nog, ze vinden haar te min voor hun zoon. Maar dat houdt het stel niet tegen. Oliver en Jenny trouwen, maar het is de ziekte van Jenny die hun geluk uiteindelijk in de weg staat. € 9,85 via bol.com.

4. Level 6: Anna Karenina – Leo Tolstoy   

Anna is getrouwd, maar of ze ook gelukkig getrouwd is? Nope. Na een tijdje wordt ze verliefd op een graaf, die ze in het geheim ziet. Maar als ze plotseling zwanger blijkt te zijn, veranderen de zaken. € 9,79 via bol.com.

5. We moeten je iets vertellen – Marion Pauw

Schrijfster Kathelijne heeft een bestseller op de markt gebracht, maar deze is de band met haar ouders niet ten goede gekomen. Daarnaast heeft ze geen geluk in de liefde en pleegt ze (deels onder druk) een abortus. Op een dag wordt ze wakker en vindt ze een handgeschreven verhaal naast haar bed – in haar eigen handschrift. Tijd om op onderzoek uit te gaan. € 19,99 via bol.com.

6. Girl on the train – Paula Hawkins

Iedere ochtend zit Rachel in de trein naar Londen. In het boek lees je alles over haar – soms wat vreemde – gedachten die ze tijdens haar treinreis heeft over een stel dat in een huis woont dat ze dagelijks passeert. Maar waarom doet ze dat? En wat is haar connectie? € 10,99 via bol.com.

7. De eerste dag – David Nicholls

Op 15 juli 1988 lopen Emma en Dexter elkaar tegen het lijf. Ze brengen de nacht met elkaar door, maar dat is het dan ook. Toch is het de leidraad van het boek. Je leest namelijk wat er ieder jaar op deze datum gebeurt in de levens van beide personen en komt erachter wat er allemaal verandert. € 12,50 via bol.com.

8. Jane Eyre – Charlotte Brontë

Hoewel de heer Rochester meerdere keren aangeeft dat-ie het niet zo heeft op het uiterlijk van Jane Eyre, bloeit er toch een amoureuze relatie op tussen de twee. Maar dan blijkt dat de man een duister geheim met zich meedraagt dat hun liefde in de weg komt te staan.  € 15 via bol.com.

9. De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes

Houd je van de schrijfstijl van Jojo Moyes? Dan zijn de andere boeken die ze geschreven heeft zeker de moeite waard. De vrouw in dit boek lijdt aan geheugenverlies, maar vindt dankzij een verstopte brief van een man (die niet naar echtgenoot is) toch telkens weer de weg naar liefde. € 10 via bol.com.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Productie Anouk de Boer | Beeld iStock