Andijvie-award

De term Andijvie is al jaren ingeburgerd op het Viva forum.

Indien er huishoudelijke vraagstukken opgelost moeten worden, verschijnen er al automatisch topictitels met de term andijvie er in. Vlekken in banken, witte kleding die besmeurd is, het ontkalken van badkamertegels, gootstenen met niet schoon te maken hoekjes (wie neemt er dan ook vierkante gootsteenbakken????) of hommels in je Luxaflex Duette. Overal is een oplossing voor.

Vlekvrije hommel
En die laatste, de Luxaflex Duette, daar gaat het nu om. In het topic dat geopend werd omdat er een hommel in haar Luxaflex was gevlogen, vroeg GeorgetteDansLeTabac om een oplossing om het diertje er vlekvrij weer uit te krijgen. Allerlei oplossingen werden er aangedragen, van ‘lokken met honing’ tot ‘met luxaflex en al uitzetten in een beschermd natuurgebied’. Ook bleek er een soort pompje te bestaan die speciaal voor het schoonmaken van de tunnels is. Helaas had Georgette deze niet. Er werd geopperd om dan een luchtbedpomp te nemen, en dat is natuurlijk een briljante oplossing.

Andijvie Award
Spontaan werd er een nieuwe term in het leven geroepen; de Andijvie Award. En ik vond hem zo leuk, dat ik het een blog waard vond. De andijvie-award zal op onregelmatige basis uitgereikt worden aan forummers die briljante oplossingen aandragen op andijvie-gebied. Die zijn er in het verleden natuurlijk ook al geweest, want wie kent nu niet De Vivamix tegen gore schimmel in je badkamer. Welke Viva-er loopt niet weg met Dasty? (Huismerk ontvetter van de Wibra, goed voor heel veel andijvie-problemen.)

Hommelcrematie
Met de hommel is het trouwens minder goed afgelopen, zijn as is ritueel uitgestrooid in de tuin van Georgette, we hebben een toepasselijke petitfour ter ere van hem gegeten en natuurlijk gepaste muziek gedraaid.

May he rest in peace.

CC foto; A. Leermakers