Hallo 2019: Warner Bros krijgt voor het eerst in haar historie een vrouwelijke CEO

ann sarnoff

In de categorie super-leuk-nieuws-maar-hoezo-nu-pas: filmmaatschappij Warner Bros heeft voor het eerst in haar bijna 100 jarig bestaan een vrouw aangesteld als nieuwe CEO.

Volgens Variety gaat het om Ann Sarnoff, die momenteel de voorzitter is van BBC Studios America.

Ontmoet Ann Sarnoff

De 57-jarige Ann Sarnoff is wat je noemt een echte zakenvrouw. Ze studeerde ooit marketing aan de universiteit van Georgetown, gevolgd door een master aan de Harvard Business School.

Na haar diploma werkte ze voor verschillende bedrijven als marketingspecialist – waaronder Nickelodeon en Dow Jones Ventures – en zet ze zich in voor het Amerikaanse vrouwenbasketball. Haar functie als president van BBC Studios America was de kers op de taart van een glansrijke carrière. Die functie ruilt ze deze zomer in voor haar nu al legendarische functie als CEO bij Warner Bros.

#MeToo

Sarnoff volgt Kevin Tsujihara op. Hij werd in maart ontslagen omdat hij een Britse actrice zou hebben geholpen filmrollen te krijgen in ruil voor seksuele diensten. De 54-jarige man heeft toegegeven in de fout te zijn gegaan.

Saronoff voelt zich “vereerd om de baas te mogen worden van een gerenommeerde filmmaatschappij met een rijke historie”. De kersverse CEO geeft aan weinig te willen veranderen en eerst in gesprek te willen gaan met werknemers om de huidige situatie beter te begrijpen.

It’s a bros world

WarnerMedia-topman John Stankey noemt Sarnoff een “exceptioneel talent” en geeft aan dat ze zich al ruimschoots heeft bewezen in de filmindustrie. Het bedrijf kreeg in eerdere jaren bakken kritiek omdat alle bijna alle hoge posities door mannen bekleed zouden zijn.

banner

Bron: Nu.nl, Wikipedia, beeld: Getty Images
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.