Annabel en Saskia zijn elkaars dubbelganger: ‘Niemand gelooft dat we geen tweeling zijn’

dubbelgangers

Er zijn talloze sites voor mensen die hun dubbelganger hebben ontmoet of dat graag willen. Annabel (21, student pabo) en Saskia (22, student levensmiddelentechnologie) hoeven niet verder te zoeken. Ze zijn beste vriendinnen én elkaars dubbelganger.

Tekst Merel Brons | Beeld privébezit

Annabel: “Op de middelbare school hadden docenten er al moeite mee ons uit elkaar te houden, maar toen we in  2011 voor het eerst samen op vakantie gingen, werd ons in Kroatië werkelijk overal gevraagd of we een tweeling waren. Inmiddels hebben we er een traditie van gemaakt om op vakantie te turven hoe vaak mensen ons op ons ‘tweelingachtige uiterlijk’ aanspreken. Afgelopen vakantie in Indonesië was dat maar liefst 34 keer. Ze geloven ons bijna niet als we zeggen dat we echt geen zussen zijn.”
Saskia: “Het is ook altijd grappig om de vakantiefoto’s na thuiskomt aan familie en vrienden te laten zien. Er is altijd verwarring over wie er nou op de foto staat. Als we tegen Annabels ouders zeggen: ‘Dit is Annabel op een berg’, staren ze daarna alsnog een minuut naar die foto omdat ze ervan overtuigd waren dat ik het was in plaats van hun eigen dochter. ”

img_6827

Als een tweeling

Saskia: “We zijn de afgelopen jaren steeds meer op elkaar gaan lijken. Ons haar krult op dezelfde manier, we hebben een vergelijkbaar postuur en we hebben allebei dezelfde kleur huid, haren en ogen. We worden even bruin en hebben zelfs dezelfde schoenmaat. Annabel heeft alleen grotere borsten, daar ben ik best jaloers op. Soms maken we er een gimmick van dat we zo op elkaar lijken en dragen we expres dezelfde kleding, zoals sneakers en een bomberjack. Dan denken mensen helemaal dat we tweeling zijn. Toch zijn we te eerlijk om te liegen en te zeggen dat we zusjes zijn. Ook tegen leuke mannen. Soms grappen we: ‘Onze ouders wonen sinds onze geboorte naast elkaar en kunnen het goed met elkaar vinden, en we lijken meer op elkaar dan op onze eigen broer en zus. Misschien moeten we toch een keer een DNA-test laten doen.”

535433_10200691605403424_1401864309_n

Als een tweeling

Annabel: “Het voordeel van zo op elkaar lijken is dat het voor mensen vaak een goed aanknopingspunt is om een gesprek met ons aan te knopen. Daar komen soms hele leuke conversaties uit voort. Het nadeel is dat mensen ons op de middelbare school soms als een duo zagen, als een front. Soms konden ze zelfs een beetje jaloers uit de hoek komen. Nu we ouder zijn, hebben we daar geen last meer van.”
Saskia: “Tegen iedereen die op zoek wil gaan naar z’n eigen dubbelganger, wil ik zeggen: leuk! Het is bijzonder om die persoon te leren kennen en het is grappig om zo veel van jezelf in een ander terug te zien.”

Wil jij op zoek naar je eigen dubbelganger? Ga naar www.twinstrangers.net 

In VIVA 48 vind je nog veel meer dubbelgangers. Het blad ligt nu in de winkel of kan je hieronder online bestellen:

»Bestel VIVA online | Klik hier «

Lees ook: 

Dubbelgangers Agnes en Ester: ‘We hebben elkaar geadopteerd als zusjes’