Op banenjacht? Door coronavirus letten recruiters híer nu veel minder op

banenjacht

Dit jaar is op vele gebieden totaal anders gelopen dan we hadden verwacht. Geen reizen, geen festivals, geen feestjes en maanden thuiswerken. Sómmigen verloren zelfs hun baan door de gevolgen van het coronavirus. Op banenjacht? Vrees dan niet voor dat gat op je CV, want recruiters vinden dat tegenwoordig een stuk minder belangrijk.

Door het vreemde verloop van dit jaar rekenen recruiters en HR-managers je momenteel namelijk veel minder snel op een werkloze periode af, blijkt uit onderzoek van Topresume.

Banenjacht in coronatijd

De Amerikaanse website over carrière deed onderzoek naar het huidige werkklimaat en vooral: solliciteren ten tijden van een pandemie. Opmerkelijk was dat het normaliter gevreesde gat in je CV helemaal niet zo erg meer blijkt ann0 2020. Recruiters zijn zich er immers als geen ander van bewust dat veel werknemers er níks aan kunnen doen dat hun baan op de schop ging.

Onderzoek

Het onderzoek toont dat HR-managers momenteel naar hele andere dingen kijken. Wat ze dan wél hoog in het vaandel hebben staan? Een goede, persoonlijke sollicitatiebrief, fijn mailverkeer en een bedank kaartje na het sollicitatiegesprek. 48 procent gaf aan zeer veel waarde te hechten aan de sollicitatiebrief, en 68 procent vond een bedankje na het gesprek een meerwaarde hebben.

Persoonlijke brief

Hoe het precies kan dat de sollicitatiebrief zo belangrijk is geworden blijft gissen, maar de kans is groot dat het te maken heeft met het noodgedwongen online solliciteren. Jezelf écht laten zien via een computerscherm blijft lastig, en daarom kan een persoonlijke brief daaraan bijdragen. Mocht je dus toe zijn aan een nieuwe job, is het aan te raden veel tijd te steken in een goede brief. Zo spring je er net wat sneller uit, en zul je dus ook sneller in aanmerking komen voor die gewilde baan. GO get em, tiger!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Workjuice. Beeld: iStock
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.