Belachelijke acties van winkel- en horecapersoneel

belachelijk

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: belachelijke acties van winkel- en horecapersoneel.

Een ober die met z’n vinger een vlieg uit je wijn vist of een snackbarmedewerker die lekker in zijn hand kucht voordat hij je frikadel vastpakt. VIVA-forummers doen een boekje open over hun bizarste ervaringen met winkel- en horecapersoneel.

Beeld iStock
  • Mrs_Big: “Toen de serveerster bij het opnemen van onze bestelling vroeg of we de carpaccio medium of doorbakken wilde, stond ik wel even met mijn mond vol tanden.”
  • luiwammes: “Ik was laatst bij een bank. Na twintig minuten wachten, was ik eindelijk aan de beurt. Ik moest iets met een nieuwe pincode. Zegt de meneer aan de balie dat ik de klantenservice moet bellen. Ik dacht echt dat ik in de zeik genomen werd; wat is die beste man zelf dan? Maar hij meende het serieus. Ik heb een dag later de klantenservice gebeld. Guess what? Ik moest naar het dichtstbijzijnde kantoor. Ik ben naar de eerste de beste andere bank gegaan om daar een rekening te openen.”
  • Lady_Beaufort: “Onlangs kwam ik voor het eerst bij een nieuwe friettent. Mijn eetlust was alleen snel verdwenen toen de ene medewerker in z’n hand hoestte en daarna diezelfde hand gebruikte om een frikadel te pakken. Een collega van hem was blijkbaar ook verkouden. Hij streek langs zijn neus en trok vervolgens broodjes open om er hamburgers in te leggen. Blijkbaar geen team dat hygiëne hoog in het vaandel heeft. Het was voor mij gelijk einde verhaal daar.”
  • Star: “De slager bij de Jumbo die, toen we vlees dat over datum was terug naar de winkel brachten, zei: ‘Oh, maar dat kan je nog best eten hoor.’ Ja prima, maar jij moet het niet verkopen als het over datum is, mafklapper.”
  • Wardijntje: “Ik kreeg in een restaurant een glas wijn met een vlieg erin. De ober pakte het glas, draaide zich om, viste de vlieg eruit met zijn vinger, draaide zich terug en zette het glas weer neer. Ik was daar als Mystery Guest en het werd het slechtste rapportcijfer dat ik ooit gegeven heb.”
  • Enchantedjewell: “Ik had een keer een lange, blonde haar in mijn pizza. Zelf was ik toen nog een brunette en mijn haar zat in een knot, dus hij kon niet van mij zijn. Ik meldde dit bij de serveerster en kreeg als reactie: ‘Ja, kan gebeuren hoor.’ Zonder iets met de pizza te doen of excuses te maken, liep ze weer weg. Later heb ik de manager erbij gehaald en alsnog een nieuwe pizza gekregen.”
  • Cowandchicken: “Ik was een keer in een lingerieboetiek en de verkoopster vroeg of ze kon helpen. Ik zei dat ik even zelf wilde kijken. Vraagt ze wat mijn maat is. Ik was enigszins beduusd, maar gaf mijn maat. Bekijkt ze me van top tot teen en zegt: ‘Nou, dat denk ik toch niet hoor.’ Ik ben rechtsomkeert de winkel uitgelopen.”
  • Zus-: “Bij een hip vegetarisch restaurant aan een Amsterdamse gracht vroeg ik aan de serveerster of ik geraspte kaas bij een gerecht kon krijgen. Ze zei/schreeuwde: ‘Wat belachelijk! Dit is een veganistisch gerecht. Daar mag je geen kaas bij bestellen. Alle smaken en onderdelen zijn op elkaar afgestemd door onze kok. Dat ga jij niet door elkaar gooien.’ Ik zat flabbergasted te kijken. Mijn vriendin (die in Limburg heel ander restaurant-personeel gewend is) wist niet wat ze hoorde.”
  • Lotus77: “Meisje van de broodjeszaak: ‘Heeft het gesmaakt?’ Wij: ‘Ja, het was heerlijk.’ Meisje: ‘Ja, ik moet het ook maar vragen hoor.’”
  • Speldenkussen: “Toen ik hoogzwanger was, gingen mijn vriend en ik uit eten. Ik wilde graag voor een laatste keer uit eten met hem voordat de baby kwam. Needless to say dat ik met een flinke toeter aan tafel zat. De serveerster kwam om drinken op te nemen. Ik bestelde een bitter lemon, maar blijkbaar zei ik dat onverstaanbaar. Ze keek me schaapachtig aan en vroeg: ‘Een witte wijn?’”
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.