Het belachelijkste cadeau dat je ooit hebt gekregen

cadeau

Elke week geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: belachelijke cadeaus die je ooit hebt gekregen.

Een gouden dildo, lingerie in de verkeerde maat of een sterretjespyjama. Meestal zijn cadeaus lief bedoeld, maar soms krijg je dingen waar je niet bepaald blij van wordt. De VIVA-forummers vertellen over hun afschuwelijkste cadeau ooit.

 • Mooikebab: “Van een ex-scharrel: een Speedo badpak maat 46. Hartstikke aardig bedoeld, ware het niet dat ik maat 38 heb.”
 • blue eyes*3: “Mijn ex wist niets beters te verzinnen dan een doosje thee en een reep chocola.”
 • whatcomesaround: “Grote, opzichtige sieraden. Het ergst was een grote, babyroze armband met verschillende kralen, lintjes, bedels e.d. Ik draag eigenlijk nooit iets om m’n polsen, hooguit een smal, zilveren armbandje. Ik kreeg die armband van een vriendin die me echt al jaren kent, dus dat was wel kansloos. Het meeste wat ik echt niet mooi vind, verdwijnt naar zolder en gaat uiteindelijk naar een rommelmarkt, goed doel of iemand die het wel mooi vindt. De meeste mensen die iets geven voor in huis wat echt onze smaak niet is, komen toch maar hooguit eens per jaar op verjaardag.”
 • olga1989: “Ik heb serieus een keer een Olga Lelo Gold (gouden dildo, red.) gekregen. Meteen teruggestuurd.”
 • Hetisonmogelijk: “Gouden oorbellen van een jongen die me kennelijk niet goed bekeken had. Ik draag nooit goud én heb geen gaatjes. Liefde maakt kennelijk blind.”
 • Iselin: “Ieder jaar krijg ik van een vriendin servies van Blond Amsterdam. Zij spaart het zelf maar ik vind het niet mooi. Het belandt altijd ongebruikt in een kast. Laatst alles afgestoft en op Marktplaats verkocht.”
 • Bagel: “Ik kreeg op mijn dertiende voor kerst van mijn oma een fitnessapparaat, zodat ik niet te dik zou worden in de puberteit.”
 • Door87: “Een houten bord met zo’n afgrijselijke tekst erop. ‘In dit huis zijn vrienden altijd welkom en staat de deur altijd open’, of zoiets. Er is een markt voor, want je kan ze overal kopen, maar wij zijn hem ‘per ongeluk’ met de verhuizing kwijtgeraakt.”
 • Lady49: “Een zak met bollen wol: kon ik iets leuks breien voor mijn pasgeboren tweeling. Ja hoor, elke nacht twee keer twee baby’s voeden, een fulltime baan én breien. Daar had ik nou echt tijd voor.”
 • inwonermetmigratieachtergrond: “Op mijn 32ste kreeg ik van mijn schoonmoeder (voor mijn verjaardag) een roze pyjama met sterretjes (broek + shirt met lange mouwen). Hij kwam van de kinderafdeling, want hij was maat 146/152 cm. Misschien omdat ik 155cm lang ben…”
 • Greendale: “Iedereen in mijn omgeving weet dat ik echt een onwijze hekel heb aan lavendel. En wat kreeg ik voor mijn verjaardag? Een pakketje met douchegel, bodyscrub, bodylotion, maskertjes, geurstokjes, geurkaarsen, van jawel: lavendel.”
 • appeltjesgroen: “Een levensgrote boeddha als kraamcadeau. Die hebben we buiten gezet en toen is hij op enig moment – oeps – pardoes in de vijver beland. En circa zeshonderdrieëntachtig theelichthoudertjes. Mijn hemel, ik vind een kaarsje aan ’s avonds leuk, maar waarom krijgen we alleen al van mijn schoonmoeder elk jaar minstens zes nieuwe, verspreid over verschillende gelegenheden?”
 • Muurhanger: “Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vriend een lingeriesetje waarvan de maten totaal verkeerd waren. Echt waarvan je gewoon niét snapt hoe hij in hemelsnaam bij die maten komt. Het broekje was veel te groot, de beha was totaal de verkeerde cup en omvang. En dat terwijl zijn handen zowat mijn beha vervangen als we samen zijn, en hij wel kan zien dat ik geen maat 40 heb. Echt jammer, want het was een mooi setje, maar mocht niet meer terug omdat het in de sale was gekocht.”
Beeld iStock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.