Ben jij team Martijn of Team Tessa?

En weer is het imago van een ideale schoonzoon gesneuveld: deze keer die van Martijn Krabbé.

Sinds zijn Tessa van Leijenhorst (waarmee hij jaren geleden een relatie had)  een paar weken geleden aangifte deed van verkrachting bleef Martijn stug X-factor presenteren. Maar toch kon iedereen maar een ding denken: deed ie het of deed ie het niet?

Mocht je de afgelopen weken doorgebracht hebben onder een fossiele kei, dan hier nog even de feiten:

1. Tessa van Leijenhorst (ex-deelneemster van realityprogramma De Bus) deed aangifte van verkrachting tegen Martijn Krabbé.

2. Nog voordat Tessa aangifte deed, was Martijn zelf al bij de politie langs geweest om aangifte te doen van mishandeling. Martijn ontkent niet dat hij bij Tessa is geweest, maar stelt dat zij hém juist heeft aangevallen.

3. Tessa’s lezing van het verhaal is dat Martijn ‘strontvervelend’ was toen hij langskwam. “Hij begon op me te zitten en kneep zowat mijn keel dicht. Toen ik hem een harde klap had gegeven bleef hij doorgaan, zelfs toen ik hem sloeg met de bijna lege fles wodka die hij had meegebracht, en ik hem tussen zijn benen schopte hield hij niet op..”

4. Kamp Martijn beweert dat de klappen en trappen van Tessa kloppen, maar dat de aanleiding anders is: Tessa zou boos zijn geworden omdat Martijn toch voor zijn vrouw Amanda koos, en niet voor haar. Een vriend: “Typisch een verhaal van een vrouw die niet krijgt wat ze wil en dan maar wat gaat verzinnen. Er zijn personen die alleen uit zijn op publiciteit, en zij is er een van.”

5. Tessa heeft haar gehele sms-wisseling met ‘Poppetijn’, zoals hij in haar telefoon staat, aan Story overhandigd. Daarin is onder anderen te lezen dat Martijn kan voorkomen dat ze aangifte doet als hij ‘uit respect’ voor haar een keer X-factor niet presenteert en hij regelt dat ze uitgebreid met Wendy van Dijk op de foto mag.
Martijn antwoordt: “Lieve Tess, ik wil je graag helpen, maar ik snap niet hoe ik dat doe door werk af te zeggen.”

6. Daarnaast gonzen er sterke geruchten dat Martijn iets te lustig van het witte marcheerpoeder snoept. Iets wat hij in het verleden ook wel heeft toegegeven dat hij dat wel eens gebruikte, evenals vrouw Amanda.

7. Vrouw Amanda staat vierkant achter Martijn, en plaatst foto’s van zichzelf op Facebook met captions als: ‘Wel jammer dat ik niet met Wendy op de foto mocht.’

Maar wat is er daadwerkelijk gebeurd in de nacht van 26 op 27 april? Is Martijn in staat tot verkrachting? Is Tessa een schaamteloos aandachtsorgel? Wat denken jullie? Team Martijn of Team Tessa?

© Foto: Still uit filmpje