Best grappig: je kunt hier kijken hoe vaak jouw achternaam wereldwijd voorkomt

Heb jij een veelvoorkomende, of juist een heel bijzondere achternaam? In beide gevallen is het leuk om te weten hoeveel mensen er in de wereld zijn die hetzelfde heten. Want je bent toch een klein beetje familie.

Check het hier

Op deze site kun je checken of jij echt een speciale achternaam hebt, of dat er nog duizenden andere mensen met jouw naam zijn. Je ontdekt er tevens in welke landen jouw achternaam voorkomt en hoeveel mensen daar deze naam hebben. En het is best verslavend; voor wij er erg in hadden we voor alle redactieleden en onze geliefden al een namencheck gedaan.

Nummer één

De website is voor het laatst geüpdatet in 2014, dus inmiddels zullen er wel wat meer zijn, maar de cijfers geven een idee. De populairste naam in Nederland? Je raadt het al: Jansen. Op de tweede plek staat De Jong en de derde plek is voor De Vries.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Libelle, beeld: iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.