Dit zijn de beste bestemmingen voor vrouwen die alleen reizen

Wist jij dat 80% van alle reisgerelateerde beslissingen en boekingen wordt gemaakt door vrouwen? Dat is een conclusie die het tijdschrift Forbes laatst trok uit een onderzoek op het gebied van reistrends. Daarbij kiezen vrouwen ook steeds vaker voor een lange soloreis, want de gemiddelde avontuurlijke reiziger is dan ook geen 28-jarige man, maar een 47-jarige vrouw.

Daarom is het wel handig om te weten welke bestemmingen de beste zijn voor vrouwen die alleen reizen. HomeToGo, de grootste zoekmachine wereldwijd voor vakantiehuizen, deed onderzoek naar de vrouwelijke soloreiziger en zocht exact uit wat de beste en populairste bestemmingen zijn om naartoe te reizen. Hierbij werden de bestemmingen beoordeeld op veiligheid, gastvrijheid, activiteiten, reizen en vervoer, levenskosten en accommodatie. Benieuwd naar welke landen als beste uit de bus kwamen voor de vrouwelijke soloreiziger? Zie hier:

  1. Italië
  2. Indonesië
  3. Peru
  4.  IJsland
  5. Marokko

Wil je het volledige onderzoek van HomeToGo lezen? Bekijk het hier op hun website.

viva zomerdeal

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.