Billboard Music Awards staat stil bij overlijden Avicii

Terwijl Europa zich dit weekend druk bezig hield met de royal wedding, was het in Amerika tijd voor de Billboard Music Awards. Naast alle awards en optredens werd er tijdens de show van afgelopen nacht ook stilgestaan bij het overlijden van Avicii.

Met het eerbetoon aan Avicii afgelopen nacht op de Billboard Music Awars lijkt een cirkel rond te zijn gemaakt: de laatste tweet van Tim Bergling – zoals Avicii echt heet – op 17 april ging over zijn nominatie voor de Billboard Music Awards. Avicii was voor zijn laatste EP, Avīci (01), genomineerd voor Electronic/Dance Album of the Year. Drie dagen na het versturen van zijn laatste tweet werd Avicii op 28-jarige leeftijd dood gevonden in zijn hotelkamer. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd.

Daarom voor The Chainsmokers en Halsey een goed moment om stil te staan bij het leven van Avicii. ‘Het overlijden van Avicii is een reminder voor ons allemaal dat vrienden en familie met mentale gezondheidsproblemen onze steun en liefde moeten krijgen,’ aldus Halsey. Bekijk het moment hieronder terug.

Bron: Billboard Music Awards | Beeld: Getty

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

https://www.magazine.nl/abonnement/viva

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.