Binnen 10 minuten een professionele make-up fix voor naar kantoor

Die dark blue smokey eyeliner geeft je superzwoele ogen, maar valt tijdens een maandagochtendvergadering volledig uit de toon. Met een make-uploos en brak hoofd op de werkvloer verschijnen is ook een faux pas, want dan heeft je baas meteen door dat je prioriteit in de kroeg ligt in plaats van bij het binnenhalen van die nieuwe klant. Met deze stappen heb je de juiste make-up voor naar kantoor te pakken en zie je er binnen 10 minuten representatief en professioneel uit.

Ogen

Met je ogen flirt je. Prima voor in de kroeg, maar loopt er bij jou op kantoor geen potentieel datemateriaal, maak je ogen dan niet te zwoel op. Kies voor een bruine mascara en dito oogpotlood. Die laatste smudge je een beetje uit, zodat het lijntje minder hard wordt.

Max Factor Liquid Eye Effect Pencil Brown Blaze 9,99Max Factor Liquid Eye Effect Pencil Brown Blaze, € 9,99

Wangen

Een beetje kleur op je wangen laat zien dat je energie hebt en hard aan het werk bent. Kies een crèmeblusher: een poederblusher is meer geschikt voor ’s avonds. Knijp even in je wangen en kijk welke kleur er op je gezicht verschijnt. Dat is de kleur die je moet hebben.
MACCosmetics€21

MAC Cheek Cremeblush Posey € 21

Mond

Zet je mond iets aan met een mooie, rode lippenstift of -gloss. Vooral als je een presentatie moet houden, werkt een opvallende mond in je voordeel. Wanneer jij een halfuur vol moet praten, gaan je toehoorders op zoek naar afleiding en dwalen hun gedachten af. Hun aandacht wordt getrokken naar kunst aan de muur of dat gekke jasje van je collega. Niet de bedoeling. Wanneer je je mond opvallend aanzet, wordt dit het punt waar jouw publiek zich op gaat focussen. Ze hangen dus letterlijk aan je lippen.
SmashboxE20,50

 Smashbox € 21

Gezicht

Maak je huid zo natuurlijk en mat mogelijk, zodat het een mooi, leeg canvas is voor je ogen en opvallende mond. Kies een matterende foundation of ga voor de klassieke combi van een foundation en een matte poeder, afhankelijk van welk huidtype jij hebt.
Max Factor Lasting Performance 15,99

Max Factor Lasting Performance 15,99

Parfum

Je wilt je collega’s niet verstikken in een dampende parfumwolk, dus kies een niet te zwaar parfum. Kijk goed op je flesje wat daar op staat. ‘Eau de cologne’ is de lichtste variant in parfumland, daarna volgt ‘toilette’ en ‘eau de parfum’. Staat er ‘parfum’ op je flesje, dan heb je meestal een zware geur te pakken die ook nog eens lang blijft hangen. Met een ‘eau de cologne’ en een ‘eau de toilette’ zit je het best. Spuit voordat je ’s ochtends de deur uitgaat niet meer dan drie keer. Neem een kleine verpakking van je luchtje mee of koop een kleine hervulbare parfumverstuiver, zodat je in de middag jezelf een extra spuitje kunt geven.

 Acqua Colonia Miniatuursetje € 19
Beeld boven: Pexels