Binnenkort op vakantie? Dit is waarom je nieuw leven in je Out of Office wilt blazen

Er zit één groot nadeel aan de aftrap van je vakantie: alles op je werk moet eerst ‘nog even snel’ afgerond worden. In de meeste gevallen betekent dat een dikke dosis stress, want hallo, ‘alles’ af krijgen lukt niemand. De grote truc is om dat juist los te laten. Want hey, een vakantie draait om jou en niet om je werkgever. Maar hoe voorkom je dat je tijdens je vakantie nog bezig bent met werk? Door in je Out of Office zo duidelijk mogelijk te zijn, en dat kan best op een leuke manier.

Wat helpt is om, zowel naar je werkgever als naar je klanten toe, duidelijke grenzen te stellen. Daarvoor is de Out of Office een dankbare tool. Een OOO geeft je de uitgelezen kans om je situatie te beschrijven, afspraken te benoemen en een alternatieve oplossing te bieden.

Dat is nodig, want de helft van werkend Nederland – zelfs als de Out of Office reply aan staat – checkt geregeld de werkmail tijdens haar vakantie. Iets wat in stand wordt gehouden, gezien de verwachtingen van werkgevers en collega’s. Bijna de helft van de werkgevers verwacht namelijk dat werknemers e-mail blijven checken op vrije dagen en óók collega’s vertrouwen hierop (24%).

Kn nt tpyn met zonnebrnd aan mn vigrrns

Genoeg reden dus om de Out of Office nieuw leven in te blazen. En welkom in 2019: een saaie, formele Out of Office-reply hoeft echt niet meer. Met een vleugje humor kom je een heel eind. Zie hieronder de leukste voorbeelden, welke is jouw favoriet?

Een out f offce typne met zonnebrnd aan je handen is lastigre dan je denkt. Anyway, ik bn 14 augustus weer terug!
Tot die tijd knu je mailen met collega@werkmail.com

Ola, ik ben even op vakantie en ben 14 augustus weer terug.
Daar zit bijna geen woord Spaans bij.

Dit moet een naar gevoel zijn: mij een e-mail sturen met waarschijnlijk een vraag en dan lezen dat ik op dit moment aan een cocktail zit in een warm land. Sorry, 14 augustus maak ik het weer goed. Proost!

Hi, this is my out-of-office. I’ll be back on the 14th of August.
Of zoals we in Nederland zouden zeggen:
Hi, dit is mijn uit-of-kantoor, ik ben er weer op 14 augustus.

Ik ben nog aan het bijkomen van die legendarische WK wedstrijd van Oranje. Ik ben er morgen weer!

Wil jij meer originele Out of Offices bekijken? Check dan www.hilarische-outofoffices.nl. Hou je het liever formeel? Check dan hier de beste tips voor een keurige OOO.

banner

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.