Bitch in Business: de parodie op All About That Bass

bitch

Terwijl Meghan Trainor in haar debuuthit All About That Bass zingt over zelfvertrouwen en liefde voor jezelf, steken drie Amerikaanse studentes het liedje in een heel ander jasje. Hun versie heet Bitch in Business en is volgens de drie een ‘liefdesbrief aan alle badass-bitches die niet bang zijn om zichzelf te zijn in de zakenwereld’.

Feministische boodschap

Het is geen geheim dat in het bedrijfsleven mannen en vrouwen niet gelijk behandeld worden. Kijk alleen maar naar de hoogte van de salarissen: vaak krijgen mannen meer betaald dan een vrouw die dezelfde functie vervult. Een ambitieuze vrouw op de werkvloer is al snel een bitch, terwijl mannen met dezelfde bevlogenheid als sterke leiders worden gezien. De drie studentes van Columbia Business School vonden het tijd voor een feministische boodschap en brengen het met deze video op een luchtige en grappige manier: Gettin’ called bitch means I’m doing something right.

Op repeat

De video zit barstensvol gevatte oneliners: You say ‘Babies are for girls! Business is for boys, Try telling THAT to my stay-at-home fuck toy. En: Glass ceiling’s gonna fall, because I’m a goddamn human wrecking ball. Binnenkort een belangrijk sollicitatie- of functioneringsgesprek? Zet voordat je het gesprek aangaat dit liedje op repeat en go kick some ass!

Bron: Huffingtonpost
Beeld: YouTube