Bizar babyspul

Piemelhoedjes, snotsuckers en huilcomputers: als niet moeder verbaas ik me met regelmaat over de verzorgingsproducten die voor kinderen worden uitgevonden.

Madurodam wigwam
Een fonteintje, recht omhoog, over mams of paps. Grote kans dat als je een baby jongetje verschoont, hij op dat moment een plas doet. De Pee-pee-tee pee is een klein badstoffen tentje dat boven op het plassertje van de baby geplaatst dient te worden. Het tentje vertoont gelijkenissen met een feesthoedje of een Madurodam-variant wigwam.  Ze zijn te koop voor maar liefst 15 euro, ik vind het maar een duur friemeltje voor op het piemeltje.

Huilcomputer
Het zou een goede stap in de richting van communicatie met het kind kunnen zijn, maar ik sta er nogal sceptisch tegenover. De ‘Why cry baby analyzer’ is een vertaalcomputer voor babygehuil. Hoe moet ik het voor me zien? Kind huilt, apparaat gaat aan, het apparaat analyseert de omgevingsgeluiden en geeft een uitslag: “O, hij hunkert naar mijn borst zegt ie”.

Snot slobberen
Om goed te kunnen eten, drinken en slapen moet een baby of peuter zoveel mogelijk vrij door de neus kunnen ademen. Maar kleine kinderen kunnen hun snotkoker nog niet zelf snuiten en die koppies zitten geregeld vol. Daar is iets op bedacht: de NoseFrida. Als je denkt snotverdrie mijn kind is verkouden, dan kun je een klein stukje van een plastic slangetje in de neus van het kind inbrengen en de snot er zelf uit zuigen. Er uit zuigen ja! Snot slurpen door een rietje als het ware.
Als het écht werkt, ben ik benieuwd wat voor product er op de markt wordt gebracht als het kind elders verstopt zit!

Wat vind jij bizar babyspul?

Foto: still uit filmpje