Sollicitatie op de planning? Dit is waarom je blauw aan moet trekken

Sollicitatie blauwe kleding

Een gesprek voor een nieuwe baan brengt natuurlijk altijd wat (gezonde) spanning met zich mee. Naast een goede voorbereiding is er nóg iets wat je kunt doen om goed voor de dag te komen. En dat heeft alles te maken met het kiezen voor een blauwe kleur in je kleding tijdens een sollicitatie.

Lees ook:
5 veelgemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek

Sollicitatie blauwe kleding

Waarom? Nou, ‘daarmee straal je uit dat je goed kunt samenwerken en een goede teamplayer bent.’ De kleur staat namelijk voor
oprechtheid, zelfvertrouwen, loyaliteit en vriendelijkheid. En dat niet alleen: het is ook vooral een rustige en kalme tint. Weet je dan ook niet wat je uit de kast moet trekken op dé dag, dan is blauw altijd een goede optie.

Niet dragen

Volgens Victor kun je ook nog bepaalde kledingstukken beter ver links laten liggen. ‘Uit datzelfde onderzoek bleek ook dat oranje de slechtste kleur is om te dragen. Met deze kleur zien mensen je minder snel als een professionele kandidaat’, aldus Mids. Dit komt doordat oranje gezien wordt als een schreeuwerige en opvallende kleur. Het kan je daarom ook onprofessioneel doen overkomen. Oei.

Geen zekerheid

Misschien een open deur, maar de kleur van je outfit biedt natuurlijk geen zekerheid. De illusionist sluit af: ‘Het blijft een steekproef. Het is natuurlijk niet zo dat als je een blauw overhemd draagt je de baan sowieso krijgt. Maar baat het niet, dan schaadt het niet.’ Dus hop, blauwe kleding aan naar die sollicitatie.

Banner

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!