Blogger Yara Michels: ‘Sommige mensen begrijpen niet dat ik zo veel werk’

yara michels

Ze is blogger en beheerder van Chapter Friday én sinds deze week het gezicht van Net5-programma ‘On the move’: Yara Michels. In een Renault rijdt ze door het land om VIVA400-vrouwen te interviewen over hun carrière. Zelf heeft Yara ook een strak werkschema. Hoe houdt zij alle ballen in de lucht?

Tekst Jessica Sindelka | Beeld Emma Peijnenburg

Je bent online erg succesvol. Hoe zorg je dat dat zo blijft?

“Tja, dat is een moeilijke vraag. Ik heb daar niet volledig grip op, want ik leef van populariteit. Ik probeer strategisch na te denken en in the picture te blijven. Om genoeg output te kunnen creëren is het belangrijk dat er genoeg input is, bijvoorbeeld van nieuwe dingen die ik binnenkrijg of dingen die ik op reis zie. Ook omring ik mezelf met mensen die vrolijk zijn en talent hebben, daardoor word ik bijgetankt.”

Wordt het nooit te veel?

“Er zijn weleens dagen dat ik niet meer weet waar ik het moet zoeken, ja. Naast m’n ‘gewone’ werkzaamheden zijn er zo veel socialmediakanalen die ik moet bijhouden. Ook krijg ik honderden e-mails en whatsappjes per dag. Mijn werk stopt nooit. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Ook op vakantie of tijdens feestdagen moet ik door. Maar vroeger vond ik dat vervelender dan nu. Ik zie het inmiddels als business waarvan ik zelf het product ben.”

Zijn er nooit momenten dat je écht even stopt?

“Ik vind het moeilijk om zomaar een dag vrij te nemen. Dan voel ik me schuldig. Het duurt dan ook echt even voordat ik oprecht kan genieten. Toch besef ik de laatste tijd dat het belangrijk is om soms lekker te chillen. Daarom doe ik nu niets meer in het weekend.” Stilte. “Oké, ik moet toegeven dat ‘niets’ niet helemaal waar is.”

Gaat dat harde werken niet ten koste van je sociale leven?

“Vriendinnen vragen weleens of ik nog tijd voor ze heb. Ik heb ook wel vriendinnen gehad die niet snapten dat ik zo veel aan het werk ben. Die spreek ik nu ook niet meer. Ik hou er niet van als mensen voor mij willen bepalen hoe ik leef en ben niet bereid om te compromizen door minder te werken. Mensen die dat zelf niet hebben, begrijpen dat soms niet. Gelukkig heb ik heel goede vriendinnen die ook hard werken en mij alle ruimte geven die ik nodig heb.”

En de liefde? Is daar wel tijd voor?

“Als er écht een leuke man voorbijkomt ben ik wel bereid tijd vrij te maken. Ik ben een sucker for love. Verliefde stellen en romantische verhalen, ik hou ervan! Verliefd zijn vind ik dan ook heerlijk. Het leven is nu eenmaal het leukst als je het deelt met échte mensen, niet alleen online. Ik ben alleen veel op pad en sta niet vaak in bars waar ik veel mannen ontmoet.”

Ben of ken jij zelf ook zo’n ambitieuze en ondernemende vrouw? Nomineer haar dan snel voor de VIVA400! Aanmelden kan tot 16 september. 

In de nieuwste VIVA lees je meer over Yara en het VIVA400-programma ‘On the move’. Haal het blad snel in de winkel of bestel ‘m hier online

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.