Blunder op je werk gemaakt? Je bent niet alleen

blunder

Lanceerde je vandaag een hele tray koffie in de nek van je baas, vergiste je je een paar nullen in het budget of zag je die nieuwe, vrouwelijke collega aan voor een man? Kortom, maakte je een giga-blunder waarvan het schaamrood nog steeds op je wangen staat? Niets aan de hand, want het overkomt ons allemaal. Zelfs de grote merken der aarde.

Blackberry

Blackberry haalde zich een hoop gegrinnik op de hals, toen ze een tweet plaatsten met de oproep om Twitter voor BlackBerry-smartphones te downloaden. Op zich niet mis mee, maar wanneer je beter naar deze tweet keek, zag je dat die geplaatst was vanaf een iPhone. De tweet werd razendsnel verwijderd, maar het was al te laat. Website The Verge maakte een screenshot en die werd enthousiast gedeeld.

De Amerikaanse politie

Het politiebureau in het Amerikaanse Pinellas heeft onverwacht een grote kostenpost te verwerken. In hun recentelijk nieuw gelegde vloerkleed staat een fikse spelfout. In plaats van ‘in God we trust”, staat er ‘in Dog we trust’. Het kleed van bijna 10.000 dollar wordt vervangen.

US Airways

Toen US Airways reageerde op een tweet van een klant, stuurde het bedrijf een pornografische foto mee. De foto werd na een uur verwijderd en de luchtvaartmaatschappij bood z’n excuses aan. Verklaring: de foto was per ongeluk gecopypaste in de tweet van de klantenservice.

American Apparel

Om Independence Day te vieren plaatste American Apparel een foto van de exploderende Challenger op z’n Tumblerpagina. Nadat American Apparel een emmer aan negatieve reacties over zich heen kreeg, werd de foto verwijderd. Verklaring voor de foto was dat de social media-manager nog niet geboren was toen de ramp met de Challenger gebeurde en zich dus niet realiseerde wat er op de foto te zien was.

LG

Kun je je #bendgate nog herinneren van vorig jaar, waarbij verschillende merken inhaakten op hoe makkelijk de iPhone 6 zou buigen in je broekzak? Ook LG deed een duit in het zakje en twitterde “Our smartphones don’t bend, they are naturally curved 😉.” Het blijkt een klassieke fout: ook deze tweet werd verstuurd vanaf een iPhone.

Delta Air Lines

Tijdens een vlucht van Minneapolis sloot één van de piloten van Delta Air Lines zichzelf buiten en kon de cockpit niet meer in. De piloot die nog wel in de cockpit zat, kon het vliegtuig gelukkig veilig laten landen in Las Vegas.

Australia’s Next Topmodel

Eén uit de oude doos: in de finaleaflevering van Australia’s Next Topmodel 2010 zinderde de hele zaal van spanning. Toen presentatrice Sarah Murdoch de naam van de winnares bekend maakte, noemde zij per ongeluk de naam van de runner-up. Pas na veel gejuich en een dankwoord van de onterechte winnares, ontstond er verwarring bij de presentatrice waarna ze vertelde dat ze een fout had gemaakt.

Heb je nog meer blunders nodig om die van jou te vergeten? Hier zie je er nog meer.

Bron: The Verge, CNN, nydailynews.com, 9to5mac.com, inc.com, nu.nl
Beeld: iStock