Boeken van ‘vroeger’

Een tijdje terug wilde ik graag een boek kopen voor een van mijn nichtjes. Maar er was zoveel keuze dat ik niet meer wist wat ik moest halen. Ik ging druk op zoek naar naar bekende boeken van ‘vroeger’, toen ik nog klein was. Wat een leuke boeken waren er toen. Én ze zijn er nog steeds!

Boek met flapjes
Het eerste boekje wat mij te binnen schiet van mijn hele jonge jaren is ‘Waar is Dribbel?‘. In het boekje gaat moeder hond op zoek naar haar Dribbel. Bij elke pagina heb je een los flapje. Zit dribbel hierachter of was het wat anders? Als kind zijnde een boekje dat je niet zomaar weg legt. Dat zie ik nu weer terug bij mijn jongste nichtje, die vol spanning het boek doorbladert om erachter te komen waar Dribbel zich heeft verstopt. Al die flapjes maken het boek natuurlijk ook wel heel interessant!

Owja die rups!
Een andere hele bekende is ‘Rupsje Nooitgenoeg‘. Ik was de rups eigenlijk helemaal vergeten, maar bij het horen van de naam dacht ik ‘hee die heb ik vroeger vaak gezien!’. Het verhaal van de hongerige rups die alles eet wat hij tegenkomt. Nog steeds is de rups bekend bij kinderen, zó leuk!

Avonturen
Dan heb je nog de boeken van Annie M.G. Schmidt. Mijn moeder las me altijd voor uit ‘Pluk van de Petteflet‘ en ‘Otje‘. Wat vond ik die boeken toch leuk die met grappige avonturen! De verfilmingen heb ik expres nooit gekeken. Ik zou het jammer vinden als ik door de films een ander beeld krijg van de boeken.

De wereld van fantasie
Maar wat ik écht de grappigste boeken vond toen ik klein was… de boeken van Roald Dahl. Boeken vol fantasie waar je als kind helemaal in meegaat. Een van de bekendste verhalen van deze schrijver is natuurlijk ‘De GVR‘ (De Grote Vriendelijke Reus). Dit is ook het eerste verhaal wat ik van Roald Dahl gelezen heb. Na dit boek heb ik nog meerdere verhalen van Roald gelezen, zoals ‘Matilda‘, ‘Sjakie en de chocoladefabriek‘ en ‘Sjakie en de grote glazen lift‘. Wat een mooie en spannende boeken vond ik dat!

Leuk om te zien dat de boeken allemaal nog te verkrijgen zijn, terwijl ze voor mijn gevoel al zo oud zijn. Ik weet in ieder geval al welke boeken ik later aan mijn kinderen geef :)

CC foto: Inferis