Boekenclub: Met de Franse slag

De zomer komt eraan, en wat is er fijner dan met een boek in het zonnetje zitten? Het is weer tijd voor Viva’s Boekenclub! Deze maand recenseren we een heerlijke humoristische roman: Met de Franse slag van Julia Stagg.

Engelsen kunnen wel degelijk koken

De Britse Julia Stagg studeerde Engels en heeft de hele wereld rondgereisd. Nu woont ze in Zuid-Frankrijk, aan de voet van de Pyreneeën. Ze runt daar een kleine herberg en probeert de Fransen ervan te overtuigen dat de Engelsen wel degelijk kunnen koken.

Gastronomische ramp
Met de Franse slag is uit het leven gegrepen, want ook hier wordt een auberge overgenomen door een Engels echtpaar.geen De Franse bevolking van het dorpje Fogas is van slag. Dit wordt een gastronomische ramp, ze weten het zeker. Iedereen weet immers dat Engelsen niet kunnen koken – op Jamio Le Vert na, maar hij is de uitzondering die de regel bevestigt.

Miljoenen muizenkeutels

Burgemeester Serge Papon belegt een spoedberaad om de nieuwe herbergiers Lorna en Paul Webster het leven zuur te maken, nog voordat ze hun eerste pastis hebben geserveerd. Maar niet iedereen is gecharmeerd van de vertragingstactieken van de burgemeester. Ondertussen hebben Lorna en Paul zo hun eigen problemen, waaronder een ernstig lekkend dak, miljoenen muizenkeutels en hun matige beheersing van de Franse taal. Kortom, er moet nog heel wat gebeuren voordat er überhaupt gekookt kan worden.

Doe mee!
Zin om je te verliezen in dit verhaal over een pittoresk Frans dorpje? Wij selecteren uit alle deelnemers aan de Boekenclub een aantal lezeressen die het boek thuisgestuurd krijgen. Na enkele weken vragen wij jou om een korte recensie te schrijven en het boek een cijfer te geven. Begin volgende maand vind je een samenvatting van deze reacties op Viva.nl.

geenPS: De Boekenclub heeft een vast panel. Je hoeft je maar één keer aan te melden voor de Boekenclub, daarna kom je iedere editie van de Boekenclub in aanmerking voor het schrijven van een recensie! Vergeet vooral niet je favoriete genre(s) aan te vinken, op deze manier lees je altijd een boek dat bij je past.

© Beeld: The house of books