Bridget Maasland: ‘Het gemis blijft altijd’

bridget maasland

Bridget Maasland (41) maakte onlangs de overstap van Net5 naar RTL, waar ze een van de nieuwe gezichten is van ‘RTL Boulevard’. Daarnaast is ze moeder van Mees (8) en ambassadeur van Free a girl, een stichting die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders te veroordelen. Hoog tijd om bij te kletsen.

Tekst: Jessica Sindelka

Waarom de overstap naar RTL?
“Het laatste half jaar werkte ik voor Net5, maar daar was het totaal onduidelijk wat ik zou gaan doen. Intussen had ik steeds meer contact met RTL, die allemaal leuke programma’s had klaarliggen. Ik zou wel gek geweest zijn als ik het niet had gedaan.”

Hoe bevalt het bij ‘RTL Boulevard’?

“Heel erg goed, ik ben blij dat ik weer mag buitenspelen! Nu ik vliegende reporter ben, voel ik me weer een echte tv-maker. Heerlijk, dit vind ik het allerleukst om te doen. Ik heb tien jaar lang een eigen productiehuis gehad: tv-maken zit in mijn bloed. Het fijnst is dat ik nu ’s avonds aan de desk mijn eigen items kan toelichten, in plaats van die van iemand anders. Daardoor weet ik er meer over én kan ik de items met meer enthousiasme brengen.”

Hoe combineer je je werk met het ouderschap over Mees?

“Dat gaat heel makkelijk. Mijn ex en ik hebben een co-ouderschapsregeling. Ik weet precies wanneer ik Mees heb en mijn werk plan ik daar zo veel mogelijk omheen. Op vrijdag haal ik hem altijd uit school en dan gaat hij mee naar ‘Boulevard’. De woensdag is heilig, dan doen we alleen maar dingen die hij wil doen. Voetballen en dat soort dingen.”

‘Elke keer als Mees naar zijn vader gaat, voelt het alsof er een stukje van mijn hart wordt losgerukt’

Vorig jaar vertelde je in een interview dat je moeite hebt met het co-ouderschap, omdat je Mees erg mist. Hoe gaat dat nu?

“Dat gevoel gaat nooit weg. Ik mis een heel deel van zijn leven, dat blijft moeilijk. Elke keer als Mees naar zijn vader gaat, voelt het alsof er een stukje van mijn hart wordt losgerukt. Maar dat is nu eenmaal hoe het gaat; ik moet dat accepteren en hem kunnen loslaten. Als hij straks ouder is en de wijde wereld ingaat, moet dat ook.”

Hoe pakken jullie de opvoeding aan? Hebben jullie gemeenschappelijke afspraken of regels voor Mees?

“Nee, geen enkele. Ik denk dat het voor kinderen wel duidelijk is welke regels bij papa en welke bij mama gelden. Ik weet niet hoe het er bij mijn ex thuis aan toegaat, maar ik heb alle vertrouwen in Mees dat hij het overzicht heeft.”

Hoe is het voor hem dat jullie gescheiden zijn?

“Hij heeft geen herinneringen aan ons samen, dus hij weet niet beter. Natuurlijk heeft hij, zoals elk kind met gescheiden ouders, weleens gevraagd waarom we niet meer samen zijn. Kinderen zien dat het liefst anders. Hij ongetwijfeld ook, maar ik merk daar niks van.”

Je zet je ook in voor Free a girl. Waarom vind je dat belangrijk?

“Toen ik vorig jaar werd gevraagd om ambassadeur te worden had ik eigenlijk geen reden om nee te zeggen. Mijn eigen zoon is net acht geworden. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat er kinderen van die leeftijd zijn die gedwongen worden geprostitueerd en opgesloten. Daar moeten we iets tegen doen.”

Exclusief voor Free a girl heeft het merk Island Bracelets een armband ontworpen. Word nu voor € 5 per maand donateur van Free a girl en ontvang de exclusieve Brazilië-armband met een gouden of zilveren bedel én help Free a girl in de strijd tegen gedwongen prostitutie. De actie loopt tot 1 november.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.