Bridget Maaslands grootste verdriet

Bridget Maasland is happy single en moeder van zoon Mees (4). Door co-ouderschap is hij de helft van de tijd bij zijn vader Pepijn. Op die momenten mist ze haar kind enorm.

Feestje
“Mijn moeder las laatst dat kinderen van gescheiden ouders vaak gelukkiger zijn. Dat is misschien ook zo,” vertelt de blondine. “Want Mees heeft altijd alle aandacht van zijn ouders: als hij er is, is het feest. Ik wil alles halen uit de dagen die we samen hebben. Ik kleur met hem, klei, maak samen muziek, lees uren voor: ik geniet intens van hem en dat voelt hij.”

Twee levens
Toch neemt dat alles niet weg dat Bridget doodongelukkig is over het feit dat ze de helft van zijn leven mist. “Een leven waar ik bijna geen weet van heb”, aldus de presentatrice. “Mijn ex en ik hebben wel een boekje waarin we dingen opschrijven. Mees noemt weleens een naam van iemand bij wie hij op de verjaardag is geweest en die ken ik dan niet. En zo krijgt hij nu ook een zusje. Mees heeft twee levens.”

Verdriet
“Ik mis zo veel van hem. Dat is mijn allergrootste verdriet”, zegt ze zichtbaar verdrietig. “Het vreet aan me. Meestal probeer ik het weg te drukken, maar niet altijd. Pas als je verdriet toelaat, word je er sterker van. Alleen: hier kán ik niets positiefs uit halen. Het vreselijke gevoel dat ik mijn kind moet missen omdat ik gefaald heb, komt altijd weer boven. Het enige wat ik kan doen, is er zoveel mogelijk voor Mees zijn. Ik hou me vast aan het feit dat co-ouderschap voor hem het beste is. Een kind moet zijn vader en moeder om zich heen hebben.

Ik kan gelukkig altijd bij mijn ouders terecht en bij mijn beste vriendin Marije. Dan praat ik, huil ik, en ga weer door. Ik ben er altijd voor anderen en weet dat ik een lieve, loyale vriendin ben. Als ze verdriet hebben, probeer ik ze op te peppen. Daarom is het ook zo frustrerend dat er uitgerekend voor mijn eigen verdriet geen oplossing is. Zeker voor iemand zoals ik, die perfectionistisch is, die het altijd is gelukt alles voor elkaar te krijgen zoals ik het voor ogen had. En hier kan ik niets aan doen. Dat went nooit.”

Lees het volledige interview in Viva 03 die vanaf woensdag 9 januari in de winkels ligt.