Brrrr: zo bescherm je je mobiel tegen de kou

Een sjaal, muts, wanten, warme jas, goede sokken in sneeuwboots en misschien zelfs een thermoshirt onder je dikke trui. In de kou weten we onszelf aardig in te pakken. Maar dat je ook voor je telefoon moet zorgen in het winterse weer, daar sta je misschien niet bij stil.

Want zo ‘smart’ is die phone van je niet in de kou. Extreem weer, dus ook als de temperatuur richting nul zakt, kan barsten op je scherm geven. En je batterij geeft het ook sneller op. Zo zorg je ervoor dat je mobiel de winter doorkomt.

Zorg dat-ie is opgeladen

Als je zeker wilt zijn dat je onderweg gewoon van je mobiel gebruik kunt maken, is het verstandig te zorgen dat-ie volledig opgeladen is als je weggaat. De kou slurpt namelijk energie van je batterij. Dus, als je er een hebt: neem je powerbank mee. Is het echt rete-koud en heb je je mobiel niet per se nodig? Zet ‘m dan uit. Als er geen elektriciteit door je telefoon gaat, kan-ie meer hebben. 

Nu effe niet ja

Natuurlijk is het fijn om altijd en overal online te zijn, maar geloof ons, het is ook fijn om je mobiel eens niet voor je neus te hebben. Kijk eens om je heen, en nee, maak er geen foto van,  maar houd je mobiel (lekker warm) in je zak. 

Valt je mobiel plots uit? No worries, dat kan dus komen door de kou. Laat ‘m even uit, en stop hem voor zo’n twintig minuten in je zak. Daarna zal-ie het waarschijnlijk gewoon weer doen. 

Bron: HLN.be | Beeld: iStock

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.