Collateral: de nieuwe Netflixserie vol sterke vrouwen

Collateral

Voor een nieuwe bingewatch zijn we altijd wel in, en laat deze nieuwe Netflixserie Collateral nou ook nog eens een goede dosis sterke actrices in zich hebben. En ook fijn: het zijn echte vrouwen en niet de opgetutte perfecte versies die we vaak voorgeschoteld krijgen.

De vierdelige miniserie speelt zich af in Londen en gaat over een detective (gespeeld door Carey Milligan) die een moord op een pizzabezorger onderzoekt, en daarbij op een web van spionage, drugsdealers en smokkelaars stuit. Hieronder hebben we een paar redenen opgesomd waarom deze nieuwe serie jouw aandacht verdiend:

  1. Er spelen een hoop vrouwen in, maar écht een hoop

    De schrijver van de serie, David Hare, wilde de serie vullen met veelzijdige vrouwelijke personages. En dus zijn er vrouwelijke detectives, vrouwelijke agenten, moordenaars en zelfs priesters. David wil hiermee laten zien dat vrouwen niet altijd als breekbaar, bescheiden of ongevaarlijk moeten worden neergezet, simpelweg omdat we dat niet altijd zijn. Daarnaast wilde hij dat Collateral niet de zoveelste politieserie zou worden en daarom heeft hij de focus gelegd op grote maatschappelijke kwesties.

  1. Het script werd aangepast voor hoofrolspeelster Carey Mulligan

    Omdat de makers van Collateral graag Garey als hoofdrolspeelster wilden hebben, hebben ze het script van de serie op haar aangepast. Carey was namelijk ten tijde van de opnames zwanger en dus moest haar personage Kip Glaspie dat ook zijn. Omdat Carey aan het begin van de opnames nog maar elf weken zwanger was en dat nog niet te zien was, droeg ze in het begin een nep-buik, die af kon toen haar eigen buik voldoende gegroeid was.

  2. Er spelen echte vrouwen in

    Niks geen opgetutte, maatschappelijk verantwoorde vrouwen. Alle vrouwelijke personages zijn sterke persoonlijkheden en dus niet allemaal perfect en likeable. En juist dat maakte dat Carey Mulligan geïnteresseerd was in de rol van Kip Glaspie.

Voldoende redenen om deze serie te bombarderen tot onze volgende bankmarathon toch?

Hier kun je de trailer van Collateral bekijken:

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron & Beeld Netflix
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.