Na een tijd dezelfde kledingstijl als je collega? Dit is hoe het komt

kledingstijl collega's

Vol trots trek je je nieuwste aanwinst aan naar kantoor, blijkt daar dat jouw collega éxact hetzelfde item heeft gescoord. En jullie kledingstijl komt wel vaker overeen. Hoe zit dit?

Het is geen wetenschappelijk verklaring, dus neem het met een korreltje zout. Maar een logische reden zou kunnen zijn dat je er nu eenmaal een bepaalde dresscode is op het werk. De opties worden daardoor een stuk beperkter, waardoor de kans groter is dat je in hetzelfde setje verschijnt.

Shop jij of shop ik

Een andere uitleg? Doordat jullie nu eenmaal hetzelfde salaris hebben en wonen in dezelfde omgeving, is het niet gek dat je op dezelfde plekken dat ene leuke item probeert te scoren. En ja, die heeft zij ook toevallig gezien.

Part of your world

Maar natuurlijk zijn er meer redenen dan alleen deze praktische kanten van het verhaal. Want hoe zit het dan als je géén bepaalde regels hebt qua kledingstijl op kantoor én je woont niet bij elkaar in de buurt? Dan gaan we kijken naar de psychologische verklaring. Want het kan zijn dat je je aanpast aan wat iedereen aan heeft, om zo het idee te krijgen dat je erbij hoort: je creëert een soort groepsgevoel. En daardoor voel je weer meer veiligheid. Ook zou een zelfde kledingstijl kunnen zorgen voor betere communicatie binnen deze groep. Ach, het is ook wel weer gezellig toch?

banner

Bron: HLN | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!